|
Yanıt: Lev Tolstoy Sözleri
⇒ Tüm mutlu aileler birbirine benzer. Ancak mutsuz olan her aile, kendine özgü bir biçimde mutsuzdur.
⇒ Kusursuzluk peşinde koşarsanız asla mutlu olamazsınız.
⇒ Güzelliğin iyilikle bir tutulması kadar büyük bir hezeyan yoktur.
⇒ Saygı, sevginin yokluğunda açılan boşluğu doldurmak için yaratılmıştır.
⇒ Bahar, plan ve projelerin mevsimidir.
⇒ Mutlu olmak istiyorsanız olun.
⇒ Gerçekten başka birine nasıl hissettiğinizi anlatabilir misiniz?
⇒ Genç bir erkeğe, zeki bir kadının arkadaşlığı kadar lazım olan başka bir şey yoktur.
⇒ Birini sevdiğinizde o insanı olduğu gibi seversiniz.
⇒ Kötü bir insan olabilirsiniz, ancak en azından yalancı olmayın.
⇒ Yanlış bir şey, çoğunluk onu kabul etse bile yanlışlığını korur.
⇒ Sadeliğin, iyiliğin ve doğruluğun olmadığı yerde yüce bir şey barınamaz.
⇒ Yaşamın tek amacı, insanlığa hizmet etmektir.
⇒ Kibirli kişi kendini kusursuz zanneder. Kibrin en temel zararı budur. Kibir, daha iyi bir insan olma yolundaki tüm girişimlere ket vurur.
⇒ Sanat ile zanaati karıştırmamak gerekir. Sanat, sanatçının deneyimlediği duyguları aktarış biçimidir.
⇒ Neşe ancak ve ancak insanların kendilerine ait bir görevi olduğunu fark ettiklerinde, kendi mutlulukları dışında bir amaç için çaba sarf ettiklerinde gerçektir.
⇒ Mutluluğun ilk şartı insan ve doğa arasındaki bağın kopmamasıdır.
⇒ Can sıkıntısı: Bir şeyleri arzulamayı arzulamak…
⇒ Anlayabildiğim her şeyi sevme yetim olduğum için anladım.
⇒ Kim olduğunu ve neden burada olduğunu bilmeden yaşamak imkansızdır.
⇒ Bir insan hayvanları öldürüp yemeden de sağlıklı olabilir. Bu nedenle et yiyen insan, sırf kendi damak zevki için hayvanların katledilmesine iştirak etmiş demektir.
⇒ Mezbahaneler olduğu sürece savaş olacaktır.
⇒ Kendimize kaybolduğumuzu telkin ettiğimiz için kaybolduk.
⇒ Savaş o kadar çirkin bir şeydir ki savaşmayı sürdüren insanlar vicdanlarının sesin susturmak zorundadır.
⇒ Bir devlet ne kadar büyükse, vatanseverlik de o kadar zalimcedir. Bir devlet ne kadar büyükse, çekilen acı da o kadar büyüktür.
⇒ Başarılı edebiyatın temelinde iki hikaye vardır: Ya bir adam yolculuğa çıkar ya da şehre yabancı biri gelir.
⇒ Tüm dünya benim için ikiye ayrılmıştır. Bir yanda sevdiğim kadın vardır. O zaman mutluluk, umut, ışık vardır. Diğer yanda ise sevdiğim kadın yoktur. Orada da mutsuzluk ve karanlık vardır. (Savaş ve Barış)
⇒ Aşık olana değin uykudayızdır. (Savaş ve Barış)
⇒ Düşmanınızdan kurtulmak istiyorsanız onu sevmeye başlayın.
⇒ Her yalan bir zehirdir. Zararsız yalan yoktur. Sadece gerçek güven verir. Gerçek, parçalanamaz bir elmastır.
⇒ Hayattaki tüm farklılıklar, tüm neşe, tüm güzellikler ışık ve gölgeden oluşur. (Anna Karenina)
⇒ Hangisi daha kötüdür? Koyunu yemeden önce ağlayan bir kurt mu, yoksa ağlamayan mı?
⇒ Gerçeği söylemek çok zordur ve genç insanlar gerçeği söyleme konusunda pek usta değildir.
⇒ İnsan bilimi her şeyi anlamak için ufak parçalara böler. İncelemek için her şeyi öldürür.
⇒ Her şey yetiştirilmeye bağlıdır. (Savaş ve Barış)
⇒ Mutluluk bir alegoriden ibarettir. Esas hikaye mutsuzluktadır.
⇒ Benden size tavsiye: Hayatta yapabileceğiniz her şeyi yaptıktan sonra, sevdiğiniz kadını sevmeyi bıraktıktan sonra evlenin. Ancak o zaman her şeyi daha net görebilirsiniz. Yaşlıyken ve güçten düştükten sonra evlenin. Aksi halde içinizdeki güzellikler kaybolur. (Savaş ve Barış)
⇒ Tanrı her yerde aynıdır. (Savaş ve Barış)
⇒ İşlediğim en büyük günah şüphedir. Her şeyden şüphelenirim. Zamanımın büyük çoğunluğunda şüphe içindeyimdir.
⇒ Yasa çıkarmak kolaydır, zor olan o yasaları uygulamaktır. (Savaş ve Barış)
⇒ Yaşayan her canlı ilkbaharın verdiği coşkuyu tatma hakkına sahiptir.
⇒ Hareketi severim. Sakin bir yaşamı sevmem. Heyecanı, kendimi bir aşk uğruna feda etmeyi isterim. İçimdeki enerjiyi yöneltecek bir şey olmadığında kendi kendime çok sıkılırım.
⇒ Zevk, gerçeği keşfetmekte değil, onu aramaktadır.
⇒ Her ruhta aynı soru vardır: “Ne için, kim uğruna ölmeliyim, öldürmeliyim? (Savaş ve Barış)
⇒ Seni ve beni ayrı düşünemiyorum. Bana göre sen ve ben aynı şeyiz. (Anna Karenina)
⇒ Pek çok inanış türü vardır, ancak ruh tektir. Herkes kendine inanırsa hepimiz bir oluruz.
⇒ En çok geleneklerin hayatlarımızı tek tipleştirmesinden acı çektim. Gelenekler ruhlarımızı köleleştirir, ruhsuz bir zamanın akışına hapseder. (Aile Mutluluğu)
⇒ Ne istediğimi bilmiyordum, hayattan korkuyor ve ondan kaçıyordum. Fakat aynı zamanda bir şeylerin olması için umudumu koruyordum.
⇒ Tarih, gerçek şeyleri anlatıyor olsa muhteşem bir şey olurdu.
⇒ Hayat kesin konuşmak için fazla uzundur, bu yüzden devamlı ‘belki’ demek gerekir. (Savaş ve Barış)
⇒ Düşünceme göre kurtlar beslenmeli ve koyunlar güvende tutulmalıdır. (Savaş ve Barış)
⇒ Dini destek olmadan bir babanın kendi imkanlarıyla bir çocuk yetiştirmesi imkansızdır. (Anna Karenina)
⇒ 12 yaşındaki bir çocuğa 15 dakika içinde anlatılamayan bir düşünce, değerli bir düşünce değildir.
⇒ Dünyada ne kadar iğrenç surat var. (Savaş ve Barış)
⇒ Bir kişi arkadaşlarıyla birlikteyken iyidir, evdeyken daha da iyidir.
⇒ Hayat kırılgan ve absürttür.
⇒ Çalıştıkça sen aydınlanırsın, benimse kafam karışır. (Savaş ve Barış)