Tekil mesaj gösterimi
Alt 30 Mayıs 2023, 21:54   #1
Asi Ruh
Gözler gizler niyetleri belki…
Ruh HalimSuskun
Virginia Woolf Sözleri

Virginia Woolf Sözleri
Www.TrendForum.Net

⇒ Bir kadın olarak ülkem yok. Bir kadın olarak bir ülkeye bağlı olmak istemiyorum. Bir kadın olarak benim ülkem dünyadır.

⇒ Geçmişin güzel olduğunu düşünürüz, çünkü o zamanlar sahip olduğumuz duygularımızı fark ederiz. Bu nedenle bugün hakkında tam bir duygumuz yoktur, bugün sadece geçmişe dair duygularımız vardır.

⇒ Başkalarının gözleri hapishane, başkalarının düşünceleri demir parmaklıktır.

⇒ Büyümek yeni sanrılar edinmek için bazı sanrıları kaybetmektir.

⇒ Kitapların ruhun aynasıdır.

⇒ Neden kadınlar erkeklere, erkeklerin kadınlara olduğundan daha ilginç gelir?

⇒ İyi bir akşam yemeyen kimse iyi düşünemez, iyi sevişemez ve iyi uyuyamaz.

⇒ Kendin hakkında doğruyu söylemiyorsan başkaları hakkında da doğruyu söyleyemezsin.

⇒ Tüm uç duyguların delilikle ilgisi vardır.

⇒ Bir kadın eğer kurmaca yazacaksa, parası ve kendine ait bir odası olmalıdır.

⇒ Kalbin yanında beynin ne önemi vardı ki…

⇒ Dünyanın herhangi bir anlamının olmayışı bana mümkün gözüküyor.

⇒ Gökyüzünde çözünecek bir ruh halindeyim.

⇒ Sevmek insanı yalnızlaştırır.

⇒ Bir hayali öldürmek, gerçeği öldürmekten daha zordur.

⇒ Hayatını kendi isteğince yaşamak isteyen kadınlara evliliği tavsiye etmiyorum.

⇒ İnsanlar kaç defa tetiği çekemedikleri için kalem ya da fırça kullanmak durumunda kalmışlardır?

⇒ İnsan yaşlandıkça uygunsuzluğu daha çok sever hale geliyor.

⇒ Dil, dudağın üstündeki şaraptır.

⇒ Hayattan kaçarak huzuru yakalayamazsınız.

⇒ Düz bir kadın ya da düz bir erkek olmak ölümcüldür. Önemli olan kadın gibi erkek olmak, erkek gibi kadın olmaktır.

⇒ İnsanların mutsuz olmalarını severim, çünkü ancak o zaman ruh sahibi olabilirler.

⇒ Bazı insanlar kiliseye gider, bazıları şiir yazar. Bense arkadaşlarıma giderm.

⇒ Bildiğim hiçbir şeyin ölüm karşısında şansı yok.

⇒ İnsan doğasını sanatla yoğrulmadığı sürece sevmem.

⇒ “Bir insanın verebileceği şeylerden daha fazlasını istiyordu: Deniz ve gökyüzü.”

⇒ İsterseniz kütüphanelerin kapısına kilit vurun. Yine de zihminin üstüne kapatabileceğiniz bir kilit ya da kapı bulamazsınız.

⇒ Düşünceler kutsaldır.

⇒ Hayata daha çok değer vermemiz için birinin ölmesi gerekir.

⇒ Ben tek ve basit değilim. Ben çok ve kompleksim.

⇒ Her ne olursa olsun, bir gerçek vardır: Yüzüne bir kere baktığımız bir kişiden nefret edemeyiz.

⇒ Kalbim sıvı günbatımlarıyla doluydu.

⇒ Zevk, başkalarıyla paylaşmadığımız zaman anlamsızdır.

⇒ Para ödenen şey, değersiz olsa bile kıymete biner.

⇒ Bir şey sözcüklerle ifade edilene kadar gerçekleşmiş sayılmaz.

⇒ Pasiflikten ve uysallıktan korkarım. Ben yoğun yaşamayı severim.

⇒ Daima geceyi uzatmayı ve geceye çok daha uzun rüyalar sığdırmayı arzuladım.

⇒ Beni sadece benden daha çok acı çeken insanlar bulunduğu düşüncesi avutuyor ve bu da hastalıklı bir bencillik.

⇒ Genç insanlar konuşamaz. Bağırmak, sarılmak, dans etmek, geceler ayakta olmak varken neden konuşsunlar ki?

⇒ Çok mu özensizim, çok mu yüzeyselim bazen bilemiyorum. Beni ben yapan şeyleri nasıl ölçeceğimi, nasıl tarif edeceğim bilemiyorum.

⇒ Ömür boyu mutluluğu aradım ve bulamadım. Şöhreti aradım ve ulaşamadım. Sevgiyi aradım, bulamadım. Hayatı aradım, bir de ne göreyim, ölmek daha iyi… Birçok kadın ve erkek tanıdım, hiçbirini anlamadım.

⇒ Düşünmek benim savaşımdır.

⇒ “İsteyip de elde edememek tüm bedenine bir katılık, boşluk ve gerginlik yayıyordu. İstemek ve elde edememek -istemek ve istemek- nasıl da yüreğini burkuyordu, tekrar tekrar burkuyordu.“

⇒ Londra’da tek başına yürümek, en güzel dinlenme yöntemidir.

⇒ Kadınlar, geçmişi bizden daha çok yaşıyorlar. Yerlere bağlanıyorlar bir de babalarına… Kadınlar babalarıyla hep övünürler.

⇒ Erkeklerden nefret etmeme gerek yok, bana zarar veremezler. Hiçbir erkeğe yaltaklık etmeme de gerek yok; bana verecek hiçbir şeyi yok onların.

Alıntı ile Yanıt