|
Virginia Woolf Sözleri
Virginia Woolf Sözleri Www.TrendForum.Net
⇒ Bir kadın olarak ülkem yok. Bir kadın olarak bir ülkeye bağlı olmak istemiyorum. Bir kadın olarak benim ülkem dünyadır.
⇒ Geçmişin güzel olduğunu düşünürüz, çünkü o zamanlar sahip olduğumuz duygularımızı fark ederiz. Bu nedenle bugün hakkında tam bir duygumuz yoktur, bugün sadece geçmişe dair duygularımız vardır.
⇒ Başkalarının gözleri hapishane, başkalarının düşünceleri demir parmaklıktır.
⇒ Büyümek yeni sanrılar edinmek için bazı sanrıları kaybetmektir.
⇒ Kitapların ruhun aynasıdır.
⇒ Neden kadınlar erkeklere, erkeklerin kadınlara olduğundan daha ilginç gelir?
⇒ İyi bir akşam yemeyen kimse iyi düşünemez, iyi sevişemez ve iyi uyuyamaz.
⇒ Kendin hakkında doğruyu söylemiyorsan başkaları hakkında da doğruyu söyleyemezsin.
⇒ Tüm uç duyguların delilikle ilgisi vardır.
⇒ Bir kadın eğer kurmaca yazacaksa, parası ve kendine ait bir odası olmalıdır.
⇒ Kalbin yanında beynin ne önemi vardı ki…
⇒ Dünyanın herhangi bir anlamının olmayışı bana mümkün gözüküyor.
⇒ Gökyüzünde çözünecek bir ruh halindeyim.
⇒ Sevmek insanı yalnızlaştırır.
⇒ Bir hayali öldürmek, gerçeği öldürmekten daha zordur.
⇒ Hayatını kendi isteğince yaşamak isteyen kadınlara evliliği tavsiye etmiyorum.
⇒ İnsanlar kaç defa tetiği çekemedikleri için kalem ya da fırça kullanmak durumunda kalmışlardır?
⇒ İnsan yaşlandıkça uygunsuzluğu daha çok sever hale geliyor.
⇒ Dil, dudağın üstündeki şaraptır.
⇒ Hayattan kaçarak huzuru yakalayamazsınız.
⇒ Düz bir kadın ya da düz bir erkek olmak ölümcüldür. Önemli olan kadın gibi erkek olmak, erkek gibi kadın olmaktır.
⇒ İnsanların mutsuz olmalarını severim, çünkü ancak o zaman ruh sahibi olabilirler.
⇒ Bazı insanlar kiliseye gider, bazıları şiir yazar. Bense arkadaşlarıma giderm.
⇒ Bildiğim hiçbir şeyin ölüm karşısında şansı yok.
⇒ İnsan doğasını sanatla yoğrulmadığı sürece sevmem.
⇒ “Bir insanın verebileceği şeylerden daha fazlasını istiyordu: Deniz ve gökyüzü.”
⇒ İsterseniz kütüphanelerin kapısına kilit vurun. Yine de zihminin üstüne kapatabileceğiniz bir kilit ya da kapı bulamazsınız.
⇒ Düşünceler kutsaldır.
⇒ Hayata daha çok değer vermemiz için birinin ölmesi gerekir.
⇒ Ben tek ve basit değilim. Ben çok ve kompleksim.
⇒ Her ne olursa olsun, bir gerçek vardır: Yüzüne bir kere baktığımız bir kişiden nefret edemeyiz.
⇒ Kalbim sıvı günbatımlarıyla doluydu.
⇒ Zevk, başkalarıyla paylaşmadığımız zaman anlamsızdır.
⇒ Para ödenen şey, değersiz olsa bile kıymete biner.
⇒ Bir şey sözcüklerle ifade edilene kadar gerçekleşmiş sayılmaz.
⇒ Pasiflikten ve uysallıktan korkarım. Ben yoğun yaşamayı severim.
⇒ Daima geceyi uzatmayı ve geceye çok daha uzun rüyalar sığdırmayı arzuladım.
⇒ Beni sadece benden daha çok acı çeken insanlar bulunduğu düşüncesi avutuyor ve bu da hastalıklı bir bencillik.
⇒ Genç insanlar konuşamaz. Bağırmak, sarılmak, dans etmek, geceler ayakta olmak varken neden konuşsunlar ki?
⇒ Çok mu özensizim, çok mu yüzeyselim bazen bilemiyorum. Beni ben yapan şeyleri nasıl ölçeceğimi, nasıl tarif edeceğim bilemiyorum.
⇒ Ömür boyu mutluluğu aradım ve bulamadım. Şöhreti aradım ve ulaşamadım. Sevgiyi aradım, bulamadım. Hayatı aradım, bir de ne göreyim, ölmek daha iyi… Birçok kadın ve erkek tanıdım, hiçbirini anlamadım.
⇒ Düşünmek benim savaşımdır.
⇒ “İsteyip de elde edememek tüm bedenine bir katılık, boşluk ve gerginlik yayıyordu. İstemek ve elde edememek -istemek ve istemek- nasıl da yüreğini burkuyordu, tekrar tekrar burkuyordu.“
⇒ Londra’da tek başına yürümek, en güzel dinlenme yöntemidir.
⇒ Kadınlar, geçmişi bizden daha çok yaşıyorlar. Yerlere bağlanıyorlar bir de babalarına… Kadınlar babalarıyla hep övünürler.
⇒ Erkeklerden nefret etmeme gerek yok, bana zarar veremezler. Hiçbir erkeğe yaltaklık etmeme de gerek yok; bana verecek hiçbir şeyi yok onların.