Tekil mesaj gösterimi
Alt 09 Haziran 2023, 07:20   #1
Çevrimdışı
Asi Ruh
Diamond Üye
Asıl Mesele İnsan Olmak




Asıl Mesele İnsan Olmak
Www.TrendForum.Net

Her şey olabilirsin ve her türlü şeylere sahip olabilirsin. Evlerin, arabaların, bilgisayar'ların, her türlü teknolojik imkanın, renk renk elbiselerin, pahalı parfüm, ya da kremlerin, pahalı alışkanlıkların.

Güzel ya da çirkin, uzun ya da kısa boylu poslu, gösterişli, ya da gösterişsiz, genç, ya da yaşlı, kadın, ya da erkek, huzurlu - huzursuz, güleryüzlü, ya da somurtuk, sabırlı, dayanıklı, heyecanlı, ya da iyi bir iş sahibi olabilirsin, Üniversite, lise, yada ilköğretim mezunu olabilirsin, bir meslek sahibi olabilirsin, öğretmen, memur, işçi, doktor, mimar, ya da avukat olabilirsin. Bütün bu özelliklerin çevrende takdir görebilir, övgüler alabilirsin. Büyüklerin dediği gibi adam bile olabilirsin. Ama, İnsan olmak başka bir şeydir. Onun ne okunacak bir kitabı, ne de ezberlenecek bir formülü vardır. İnsan olmak, yukarıda saydıklarımızın ve saymadıklarımızın tamamını kapsar.

Eğer İnsanları toplumsal alt kimliklerine göre ayırmadan, cinsiyetlerine göre kayırmadan, zengin, fakir, ya da meslek, ya da ünvanlarına göre değil, önce insan olduğu için sevip sayıyorsan, çevrendekilere sahip olduklarına göre değil, seninle paylaşmamış olsa bile, paylaştıklarına göre önem, değer ve anlam verebiliyorsan, verdiğin sözü tutuyor, özün ile sözün birbirini tamamlıyorsa, iyi niyetli, samimi, merhametli, dürüst ve alçak gönüllü isen, insan olmaya başladın demektir. Ve insan olduğunda, artık sen insanların yüzlerine değil, ruhlarına bakmaya başlarsın.

Eckart Tolle
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt