Forum Logo




Asıl Mesele İnsan Olmak

Kişisel Gelişim ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz..


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 09 Haziran 2023, 07:20   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Asıl Mesele İnsan Olmak




Asıl Mesele İnsan Olmak
Www.TrendForum.Net

Her şey olabilirsin ve her türlü şeylere sahip olabilirsin. Evlerin, arabaların, bilgisayar'ların, her türlü teknolojik imkanın, renk renk elbiselerin, pahalı parfüm, ya da kremlerin, pahalı alışkanlıkların.

Güzel ya da çirkin, uzun ya da kısa boylu poslu, gösterişli, ya da gösterişsiz, genç, ya da yaşlı, kadın, ya da erkek, huzurlu - huzursuz, güleryüzlü, ya da somurtuk, sabırlı, dayanıklı, heyecanlı, ya da iyi bir iş sahibi olabilirsin, Üniversite, lise, yada ilköğretim mezunu olabilirsin, bir meslek sahibi olabilirsin, öğretmen, memur, işçi, doktor, mimar, ya da avukat olabilirsin. Bütün bu özelliklerin çevrende takdir görebilir, övgüler alabilirsin. Büyüklerin dediği gibi adam bile olabilirsin. Ama, İnsan olmak başka bir şeydir. Onun ne okunacak bir kitabı, ne de ezberlenecek bir formülü vardır. İnsan olmak, yukarıda saydıklarımızın ve saymadıklarımızın tamamını kapsar.

Eğer İnsanları toplumsal alt kimliklerine göre ayırmadan, cinsiyetlerine göre kayırmadan, zengin, fakir, ya da meslek, ya da ünvanlarına göre değil, önce insan olduğu için sevip sayıyorsan, çevrendekilere sahip olduklarına göre değil, seninle paylaşmamış olsa bile, paylaştıklarına göre önem, değer ve anlam verebiliyorsan, verdiğin sözü tutuyor, özün ile sözün birbirini tamamlıyorsa, iyi niyetli, samimi, merhametli, dürüst ve alçak gönüllü isen, insan olmaya başladın demektir. Ve insan olduğunda, artık sen insanların yüzlerine değil, ruhlarına bakmaya başlarsın.

Eckart Tolle
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
asıl, mesele, olmak, İnsan


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
1700'lerde Bir Bebek de Dahil Olmak Üzere Her Şeyi Yiyen Tuhaf İnsan: Tarrare Roronoa Zoro Enteresan Olaylar 2 22 Aralık 2022 16:09
Konfor alanından çıkmak ya da çıkmamak; işte bütün mesele bu DeepSilence Kişisel Gelişim 0 01 Aralık 2022 11:35
Asıl mesele Beatrice Resimli Sözler 1 24 Kasım 2022 21:57
İç mesele - Dünya Er Şaban Feeds 5 27 Haziran 2022 23:04
"Düşük maliyetli riske girilmeli, asıl mesele..." KoJiRo Beşiktaş 0 15 Haziran 2022 20:43




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net