Tekil mesaj gösterimi
Alt 12 Haziran 2023, 20:05   #10
Eftamintokoftiden
Trend Üye
Yanıt: Türkiye’nin ekonomisi nasıl düzelir?

xena kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Üretim yapılması lazım.

Razor kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Herkes hazineye 1 lira verse zaten 80 milyon lira yapıyor yani.
Herkes 10 lira verse günde ohoo..

Dünya'nın ucuz işçi piyasasının neredeyse başını çekeceğiz, üretim inanılmaz seviyede zaten ki bizde üretim yapmak onu da yaparız onu da yapalım onu da yetiştiririz diye yapılıyor. Olmaz, termin uymaz, yetiştiremeyiz, beceremeyiz demek yok. Sürekli al ve yap. Çalışanı düşünme sonra bi' Türk isyan etsin bu şartlarda bu şekilde çalışmaya bunu mu(maaş) reva görüyorsun desin patron da istersen çık çalışacak çok suriyeli var demesiyle muhabbet son bulsun.

Senin dediğinin adı bağış bi' ibana bakar da yapmazlar çünkü zaten bunu yapıyorlar adına da vergi diyorlar ve senin tutarların çok katını alıyorlar. Sonuç? Yine yetmiyor yine yetmiyor.
Yetmez.

-

Sen 2 yıl kitaplarda yazmayan, rasyonel olmayan nas deyip ortaya bi' ekonomi modeli atar uygularsan düzeltemezsin kardeşim.
Özgür bırakmazsan, hukuğu özgür bırakmazsan, ekonomiyi yönetenlere talitmat verirsen, her şeye yasak getirirsen, suçsuz yere insanları içeri attırır suçluları dışarda bırakırsan düzeltemezsin kardeşim.

Düzelir mi? Düzelir. Bu sadece ekonomiye bağlı da değil. Eğitimi,Hukuğu adam gibi inşa edersen alanlarda yapısal reformlar yaparsan rasyonel olarak devam edersen yolunu bulursun gelecekte çok da iyi olursun.
Gel gör ki cennet ülkemde kimse geleceği düşünmüyor. Herkes günü kurtarmanın derdinde. Tam bir kaos.

Son günlerde faizin %20-%25 gibi yükseltilebileceği yazılıyor. Bu çok cümlelerle anlatılabilir ama gerek yok. Şu soruya cevap verelim;
1 kg peynirin fiyatı düşecek mi? Hayır, düşmeyecek.

Mehmet Şimşek de dolara müdahale ediyor çok belli. Mehmet Şimşek tam gelmemiş gibi. Yarım gelmiş. Sıkıntılı.. Çok sıkıntılı.
Ülkenin CB dediği gibi " Akıllı olanlar Türkiye'yi terk etti gitti, aklı yetmeyenler burada tuzağa düştü. "

Alıntı ile Yanıt