Tekil mesaj gösterimi
Alt 21 Haziran 2023, 01:59   #1
Çevrimdışı
Asi Ruh
Diamond Üye
Kombucha Çayı Tarifi




Kombucha Çayı Tarifi
Www.TrendForum.Net



Kombucha çayı, siyah çayın bakteri, maya ve şekerle fermente edilmesi sonucu elde edilir.
Fermantasyon işleminden sonra elde edilen çay probiyotikler, asetik asit ve antioksidanlar bakımından zengin bir içeriğe sahip olur.

Kombucha (Kombu Çayı) Nasıl Yapılır ve Malzemeleri Nelerdir?

5000 ml su

Kombu çayı mayası

300 gram toz şeker

5 litrelik kavanoz

Kuru çay koymak için pamuklu kese

Karıştırmak için cam pipet, cam çubuk ya da tahta kaşık
10- 11 poşet siyah çay ya da 30 gram siyah çay (tercihen yeşil çay da tüketebilirsiniz)

Yapımı:
Öncelikle 5 litrelik cam kavanozumuzu sıcak su ile sterilize ediyoruz.

Daha sonra bu cam kavanozumuzun içerisine 1 litreye 100 gram gelecek şekilde 300 gram şekeri koyuyoruz ve üzerine 1 litre kaynar suyu ilave ediyoruz.

Çubukla ya da kaşıkla karışımın içindeki şekeri eritiyoruz.

Pamuklu kesemizin içine koyduğumuz 5 yemek kaşığı siyah çay veya yeşil çayın üzerini bezle kapatıyoruz.

Bu çay 15-20 dakika arası dinleniyor.

Süre dolduktan sonra keseyi sıkıp çıkarıyoruz ve bu demlenmiş çayın üzerine 2 litre içmelik soğuk suyu ilave ediyoruz.

Daha sonra bu oluşan ılık çayın içerisine 200 ml su bardağıyla, önceden yaptığımız kombuchayı karıştırıyoruz.

Daha sonra kombucha anamızın parlak kısmı üstte kalacak şekilde koyuyoruz ve ağzını bezle kapatıyoruz.

Direkt güneş ışığı almayan bir yerde 23 derece oda sıcaklığında 15 gün boyunca mayalanmaya bırakılması gerekiyor.

15 gün boyunca mayalandıktan sonra tüketmeniz çok daha sağlıklı ve faydalı olacaktır.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt