Forum Logo




Kombucha Çayı Tarifi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 21 Haziran 2023, 01:59   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Kombucha Çayı Tarifi




Kombucha Çayı Tarifi
Www.TrendForum.Net



Kombucha çayı, siyah çayın bakteri, maya ve şekerle fermente edilmesi sonucu elde edilir.
Fermantasyon işleminden sonra elde edilen çay probiyotikler, asetik asit ve antioksidanlar bakımından zengin bir içeriğe sahip olur.

Kombucha (Kombu Çayı) Nasıl Yapılır ve Malzemeleri Nelerdir?

5000 ml su

Kombu çayı mayası

300 gram toz şeker

5 litrelik kavanoz

Kuru çay koymak için pamuklu kese

Karıştırmak için cam pipet, cam çubuk ya da tahta kaşık
10- 11 poşet siyah çay ya da 30 gram siyah çay (tercihen yeşil çay da tüketebilirsiniz)

Yapımı:
Öncelikle 5 litrelik cam kavanozumuzu sıcak su ile sterilize ediyoruz.

Daha sonra bu cam kavanozumuzun içerisine 1 litreye 100 gram gelecek şekilde 300 gram şekeri koyuyoruz ve üzerine 1 litre kaynar suyu ilave ediyoruz.

Çubukla ya da kaşıkla karışımın içindeki şekeri eritiyoruz.

Pamuklu kesemizin içine koyduğumuz 5 yemek kaşığı siyah çay veya yeşil çayın üzerini bezle kapatıyoruz.

Bu çay 15-20 dakika arası dinleniyor.

Süre dolduktan sonra keseyi sıkıp çıkarıyoruz ve bu demlenmiş çayın üzerine 2 litre içmelik soğuk suyu ilave ediyoruz.

Daha sonra bu oluşan ılık çayın içerisine 200 ml su bardağıyla, önceden yaptığımız kombuchayı karıştırıyoruz.

Daha sonra kombucha anamızın parlak kısmı üstte kalacak şekilde koyuyoruz ve ağzını bezle kapatıyoruz.

Direkt güneş ışığı almayan bir yerde 23 derece oda sıcaklığında 15 gün boyunca mayalanmaya bırakılması gerekiyor.

15 gün boyunca mayalandıktan sonra tüketmeniz çok daha sağlıklı ve faydalı olacaktır.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 21 Haziran 2023, 02:01   #2
Çevrimdışı
Diamond Üye
Yanıt: Kombucha Çayı Tarifi




Kombucha (Kombu Çayı) Nasıl Saklanır? / Kombucha Saklama Koşulları Ve Raf Ömrü Nedir?
Kombucha’larınızı soğuk ve güneşin olmadığı bir bölgede korumanızı tavsiye ederiz. Kombucha’yı açtıktan sonra 5 gün içinde tüketmeniz gerekmektedir. 2-3 haftadan daha fazla süre bekleyeceklerse, zaman aralıklarıyla kavanozların kapaklarını açıp içinde oluşan fazla havayı çıkarmanız gerekir.

Mayalanan bir besin olduğu için Kombucha'nın ömrü oldukça uzun bir süredir. Bu nedenle Kombucha’nın son kullanma tarihlerini şişeleme tarihinden sonra 5-6 ay olarak tavsiye ediyoruz.

Kombucha (Kombu Çayı) Neden Küflenir?
Kombucha kültürünün ilk kez çoğaldığı ortamın pH’ı çok önemlidir. Başlangıç kültürünün üreme ortamında küfle mücadele için yeterince asit olduğundan emin olmalısınız. Çünkü Scoby’nin beslendiği demlenmiş çayın içine koyduğun şeker ve diğer tatlandırıcılar aynı zamanda küf sporları için de besindir. Kombu çayı mayası yeteri kadar şekeri aside dönüştürene kadar çayında küf oluşabilir.

Peki, doğru asitlik dengesini yakalayarak nasıl faydalı hale getireceksiniz?
Öncelikle kombucha’nın fayda sağlaması için önerilen tarifteki oranlara dikkat etmelisiniz. Bir diğer önemli konu da kullandığınız suyun kalitesi. Çeşme sularında klor bulunur ve fayda sağlamaz. Klor hem kültürünü bozar hem de asitliği değiştirir. Yani Kombu çayı yaparken mutlaka arıtılmış veya şişelenmiş klorsuz su kullanmanız gerekiyor. Bir de tabii doğru ısı çok önemli. Unutmayın, kombu mantarı en iyi 24 - 32 derece arasında büyür ve bu ortamda faydası artar.

Dikkat!
Çocuklarda, emziren anne veya hamilelerde kullanım hakkında kesin bir bilgi olmayıp, kişisel tercihe bırakılmıştır. Kombucha normal şartlarda faydalı olmasının yanı sıra bu durumlarda kesinlikle doktorunuza danışmanızı öneririz. Kemoterapi tedavisi sırasındaki gibi bağışıklık sistemindeki ağır düşüklük yaşanan durumlarda Kombucha kesinlikle doktorunuza danışmanızı öneririz.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
çayı, kombucha, tarifi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kilo Verdiren Acı Biber Çayı Hazırlanışı - Acı Biber Çayı Tarifi - Acı Biber Çayı Nasıl Yapılır? Asi Ruh Kilo vermek istiyorum 1 02 Haziran 2023 15:52
Oolong Çayı Faydaları Asi Ruh Sağlıklı Beslenme 0 10 Mart 2023 06:45
Pu-erh Çayı Faydaları Asi Ruh Sağlıklı Beslenme 0 10 Mart 2023 06:38
Kuş Otu Çayı Faydaları Asi Ruh Sağlıklı Beslenme 0 10 Mart 2023 06:37
Ankara Çayı DeepSilence Trend Ansiklopedi 0 06 Haziran 2022 09:28




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net