Tekil mesaj gösterimi
Alt 26 Haziran 2023, 09:07   #2
Çevrimdışı
DeepSilence
Banlı Üye
Yanıt: Kurban Bayramı İçin Denemeniz Gereken 18 Nefis Et Yemeği Tarifi




Sebzeli Sac Kavurma



Kavurmanın birbirinden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Bu çeşitler arasında çok sevilen tariflerden biri de sebzeli sac kavurma. Yumuşacık eti ve ince ince doğranmış sebzeleri ile sac kavurmanın yeri bir başkadır. İsmini pişirilme şeklinden alan bu yemek, sacın üzerinde doğranmış sebze ve etlerin harmanlanmasıyla hazırlanır. Özellikle geniş sofralarda sık sık tercih edilen bir yemektir. Peki, evde sebzeli sac kavurma nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, sebzeli sac kavurma tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Sebzeli Sac Kavurma Kaç Kalori?

Sebzeli sac kavurmanın bir porsiyonu, yaklaşık 195 kaloridir. Protein ve demir bakımından zengindir.
Sofralarınızda kolayca hazırlayabileceğiniz yemeklere yer vermek istiyorsanız; nefis tavuk kebabı ve orman kebabı tarifini deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik

Sebzeli Sac Kavurma için
Malzemeler


500 gr yağsız dana eti
2 soğan
2 diş sarmısak
1 havuç
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 domates
1 patlıcan
2 yemek kaşığı salça
2 patates

Sebzeli Sac Kavurma
Nasıl Yapılır


İlk olarak sacın üzerine sıvıyağ ekleyin ve kızdırın. Ardından kuşbaşı doğranmış etleri sacın içerisine alın ve kavurun.

Etleri suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Kızarmaya başladığında küp küp doğranmış soğanları ilave edin.

Bu esnada havuç, patlıcan, patates ve domatesleri de doğrayın.

Soğanlar piştikten sonra domatesleri ilave edin ve karıştırın.

Domatesler piştiğinde ise kalan malzemeleri ekleyin ve baharat ile harmanlayın. Birkaç dakika daha pişirin.

Son olarak pişen yemeği servis tabağına alın. Sebzeli sac kavurmayı pirinç pilavı ve turp salatası ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Alıntı ile Yanıt