Etli Kuru Fasulye
Türk mutfağı denilince ilk akla gelen yemeklerden biri kuru fasulyedir elbet. İçine bir de et eklendi mi tadından yenmez. Özellikle bayram yemeklerinde ve kalabalık sofralarda mutlaka yer verilir. Peki, etli kuru fasulye nasıl yapılır? Malzemeleri hazırlayıp kolları sıvadıysanız, nefis mi nefis bir sofra için etli kuru fasulye yapımına geçebiliriz.
1 Porsiyon Etli Kuru Fasulye Kaç Kalori?
Etli kuru fasulyenin bir porsiyonu, yaklaşık 235 kaloridir. Ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.
Etsiz sevenler için nefis kuru fasulye tarifini de buraya bırakıyoruz.
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Etli Kuru Fasulye için
Malzemeler
2 su bardağı kuru fasulye
1.5 yemek kaşığı salça
1 domates
1 soğan
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
350 gr parça dana eti
3-5 tane kurutulmuş arnavut biberi
Sıcak su
Tuz, karabiber
Etli Kuru Fasulye
Nasıl Yapılır
Kuru fasulyeleri bir gece önceden suda ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp yıkayın.
Soğanları küçük küçük doğrayın ve bu esnada düdüklü tencere içerisine yağ ekleyerek kızdırın.
Dana etini kuşbaşı parçalar haline getirin ve soğanlarla birlikte düdüklü tencereye atın.
Eti suyunu çekene kadar pişirin. Ardından salça, tuz ve ıslatılmış kuru fasulyeleri üzerine ekleyin.
Fasulyelerin üzerine yaklaşık 3-3.5 su bardağı su ekleyin.
Arnavut biberleri de ilave edip baharatları ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve ortalama 30 dakika pişirin.
Ardından fasulyelerin pişip pişmediğini kontrol edin. Afiyet olsun.