Tekil mesaj gösterimi
Alt 26 Haziran 2023, 09:32   #10
Çevrimdışı
DeepSilence
Banlı Üye
Yanıt: Kurban Bayramı İçin Denemeniz Gereken 18 Nefis Et Yemeği Tarifi




Edirne Köftesi



Kuzu kıyması ile hazırlanan Edirne köftesi, Trakya mutfağında sık sık tüketilen bir yemektir. Malzemeleriniz hazırsa, nefis Edirne köftesi nasıl yapılır sorusu için tarife başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik

Malzemeler

500 gr kuzu kıyması
1 beyaz soğan
3 dilim bayat ekmek içi
Tuz
karabiber
2 yumurta
10 gr zeytinyağı

Piyaz için

200 gr haşlanmış kuru fasulye
1 tatlı kaşığı sumak
2 kırmızı soğan
5~6 dal maydanoz
1 çorba kaşığı zeytin yağı

Nasıl Yapılır
Piyaz için haşlanmış fasulyeler, zeytinyağı, sumak, doğranmış kırmızı soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi harmanlayın.

Beyaz soğanı soyup rendeleyin. Ekmek içlerini soğuk suyla ıslatıp ufalayın.

Kıyma, kıyılmış soğan, ekmek içi, tuz ve karabiberi derin bir kapta yoğurun.
Yumurtaları ekleyip tekrar yoğurun.

Cevizden biraz daha büyükçe parçalar koparıp avucunuzun içinde yassılaştırarak köfteler hazırlayın.
Köftelerin her iki tarafına zeytinyağı sürüp ızgarada kızartın. Servis tabağına alıp piyaz ile birlikte servis yapın.

 
Alıntı ile Yanıt