Edirne Köftesi
Kuzu kıyması ile hazırlanan Edirne köftesi, Trakya mutfağında sık sık tüketilen bir yemektir. Malzemeleriniz hazırsa, nefis Edirne köftesi nasıl yapılır sorusu için tarife başlayabiliriz.
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Malzemeler
500 gr kuzu kıyması
1 beyaz soğan
3 dilim bayat ekmek içi
Tuz
karabiber
2 yumurta
10 gr zeytinyağı
Piyaz için
200 gr haşlanmış kuru fasulye
1 tatlı kaşığı sumak
2 kırmızı soğan
5~6 dal maydanoz
1 çorba kaşığı zeytin yağı
Nasıl Yapılır
Piyaz için haşlanmış fasulyeler, zeytinyağı, sumak, doğranmış kırmızı soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi harmanlayın.
Beyaz soğanı soyup rendeleyin. Ekmek içlerini soğuk suyla ıslatıp ufalayın.
Kıyma, kıyılmış soğan, ekmek içi, tuz ve karabiberi derin bir kapta yoğurun.
Yumurtaları ekleyip tekrar yoğurun.
Cevizden biraz daha büyükçe parçalar koparıp avucunuzun içinde yassılaştırarak köfteler hazırlayın.
Köftelerin her iki tarafına zeytinyağı sürüp ızgarada kızartın. Servis tabağına alıp piyaz ile birlikte servis yapın.