Pumpum Çorbası (Bartın)
Bartın yöresi ile özdeşleştirilen pumpum çorbası, oldukça kolay bir şekilde hazırlanır. Ana malzemesi kavurma ve mısır unu olan bu besin, bazı yörelerde nişasta ile yapılmaktadır. İçerisinde kullanılan kavurma, protein ve demir bakımından bir hayli zengindir. Özellikle kış aylarında tüketilen pumpum çorbası, bağışıklık sistemini güçlendirir. Grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, Karadeniz'in yöresel lezzetini sofralarınıza taşıyacak pumpum çorbası tarifine göz atabilirsiniz.
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Malzemeler
1 su bardağı mısır unu
5 su bardağı su veya et suyu
2 dilim kavurma
Tuz
Üzeri için
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Nasıl Yapılır
Tencereye 5 su bardağı ılık su veya et suyunu, mısır ununu ekleyip karıştırın. Kaynayana kadar karıştırın.
Kavurmayı tavada 2-3 dakika kavurun. Kaynayıp koyulaşan çorbanın üzerine ekleyip karıştırın. Tuzla tatlandırın.
Yaklaşık 4-5 dakika pişirin. Tereyağı ve pul biberi sos tenceresinde kızdırın. Hazırladığınız çorbanın üzerine gezdirin.
Pumpum çorbasını, köpoğlu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Pumpum Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
Çorbanın topaklanmaması için; su, süt ve mısır ununu hızlı bir şekilde karıştırın.
Karıştırma işleminde mutlaka tahta kaşık kullanılmalıdır.
Çorbanın orijinal malzemesi mısır unudur. Bu nedenle nişasta kullanılan tarifler tercih edilmemelidir.
Kavurmayı karıştırırken rendelenmiş soğan ile aroma katabilirsiniz.
Hazırladığınız çorbayı servis etmeden önce bir kez mikserden geçirin.
1 Porsiyon Pumpum Çorbası Kaç Kaloridir?
Pumpum çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 40 kaloridir. Uzun süre tokluk hissi veren bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Misafir ağırlarken sunabileceğiniz çorba tarifleri mi arıyorsunuz? Başlangıç menülerini süsleyen ve sofralara renk katan balık çorbası tarifine göz atabilirsiniz.