Tekil mesaj gösterimi
Alt 29 Haziran 2023, 16:49   #1
Çevrimdışı
DeepSilence
Banlı Üye
Pazı Yatağında Mısır Ekmekli Levrek




Pazı Yatağında Mısır Ekmekli Levrek
Www.TrendForum.Net






Pazı Yatağında Mısır Ekmekli Levrek Tarifi İçin malzemeler


Levrek için:
  • 1 adet levrek
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Pazı için:
  • ½ demet pazı
  • 10 adet arpacık soğan
  • 10 adet çeri domates
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
Mısır ekmeği için:
  • 1,5 su bardağı mısır unu
  • ½ su bardağı buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su


Pazı Yatağında Mısır Ekmekli Levrek Nasıl Yapılır?


  • 👩*🍳 2 çorba kaşığı tereyağı tavaya alınır. Arpacık soğanlar ikiye bölünüp tavaya alınır.
  • Tereyağında sotelenen soğanlara 2 diş sarımsak ve dörde bölünmüş çeri domatesler eklenir.
  • Soteleme işlemi devam ederken, ince doğranmış pazı yaprakları eklenir. Tuz ve karabiber eklenerek pazı pişene kadar pişirilir.
  • Mısır ekmeği için tüm malzemeler karıştırılır. (ben iki porsiyon yaptım. Siz daha fazla isterseniz miktarları arttırabilirsiniz). Yoğun, kuru olmayan bir kıvam elde edilir.(postta video mevcut).
  • Gerekirse mısır unu veya su eklenebilir. Hazırlanan karışım uygun bir pişirme kabına aktarılır ve 190 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir.
  • Fırından alınınca örtü ile sarılır. Mısır ekmeğinin bir bölümü ufalanarak kısa süre daha fırına atılır ve kurutulur.
  • Kılçıkları temizlenmiş fileto levrekler tuzlanır ve 1-2 saat bekletilir. 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile tavaya alınır.
  • Levrek kızgın tavaya alınır ve üstüne tereyağı koyulur. Önlü arkalı çevrilerek kızartılır.
  • Pazılı harç servis tabağına alınır. Levrek harcın üzerine koyulur. Levreğin üzerine ufalanmış mısır ekmeklerinden koyulur. Afiyetle ❤️
 
Alıntı ile Yanıt