Tekil mesaj gösterimi
Alt 09 Temmuz 2023, 13:37   #1
Çevrimiçi
KoJiRo
OLED ekranlı iPad Pro İçin Tarih Verildi




OLED ekranlı iPad Pro İçin Tarih Verildi
Www.TrendForum.Net

OLED ekranlı iPad Pro için 2024 yılı işaret ediliyor. Öte yandan OLED ekran sahip MacBook'ların gecikebileceği bildirildi.



Araştırma şirketi Omdia’nın yakın tarihli bir raporuna göreApple, 2024’te OLED ekrana sahip bir iPad Pro piyasaya sürecek. Tabletin iki ekran boyutunda geleceği tahmin ediliyor. Bu modeller 11 inç ve 13 inç ekrana sahip iPad Pro’dan oluşacak. Raporda ayrıca OLED ekrana sahip iPad Pro’ların 2024’ün birinci çeyreğinde seri üretime geçeceği bildiriliyor.

Apple, iPad Pro’lara OLED ekranı dahil ederek rakipleri karşısında önemli avantajlar elde etmek istiyor. OLED ekranlar kusursuz siyah seviyeleri, piksel başına ışık kontrolü ve olağanüstü kontrast ve HDR özellikleri sunmakta. Ek olarak, bu ekranlar güç verimlilikleriyle tanınırken, LTPO teknolojisinin dahil edilmesi dinamik ekran yenileme hızı ayarlamalarına olanak tanıyarak enerji tüketimini daha da optimize etmekte.

Bu durumda OLED’e geçiş ile birlikte Apple’ın iPad Pro serisindeki mevcut Mini LED LCD panellere kıyasla önemli bir yükseltme gerçekleşmiş olacak.



İlgili rapor, iPad tutkunlarını heyecanlandırırken, OLED ekranlı MacBook’lar için olası gecikmelere işaret ediyor. Önceki söylentiler, OLED ekrana sahip MacBook’lar için 2024’te bir duyuru olabileceğini gösteriyordu. Ancak gelen son bilgilere göre ertelemeler olacak ve OLED ekranlı MacBook’ların 2027’de tanıtılabileceği öngörülüyor.

Apple, OLED ekran teknolojisini halihazırda iPhone ve akıllı saat modellerinde kullanıyor. Hatırlayalım markanın OLED ekranlı ilk telefonu iPhone X oldu. Apple ayrıca iPhone 12 serisiyle birlikte tüm telefonlarında OLED ekrana geçiş yaptı. Son olarak OLED ekranlı iPad Pro kuşkusuz mükemmel bir görüntü deneyimi sunacak, ancak pahalı bir bileşen olan ekranın iPad Pro fiyatlarına nasıl yansıyacağı ise merak konusu.


Kaynak
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt