Yanıt: Şu An Ne Düşünüyorsunuz?
|
Asi Ruh kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı
|
@Bahtiyar hocam foruma tarihi yer veya anıt eklerken sonradan deprem bölgrsindekilerin çoğunun olmadıklarını farketmem beni baya derin düşüncelere soktu Allah sabır versin.
|
Her yer yıkıldı. Hatay içinde ayakta kalan bi St. Pierre kilisesi. Hristiyanların ilk mağara kilisesi. Ve içerisi gerçekten muhteşem. Orası zarar görmedi diye biliyorum. Ve Musa Ağacı zarar görmeyenler arasında. Dışında Titus Tünelleri mesela orası da az hasarlı diye duymuştum. Hatay buram buram her tarafı tarih..
Çok eski ve çokça restore edilen Meclis Konağı yıkıldı. Arkeoloji müzesi yıkıldı. Habibi Neccar Cami yıkıldı. Ve daha birçok yer işte.. Ve bu şehrin kendine gelmesi malesef 10 yıl sürer rahat.
Şu an tüm geçim kaynağı tarımcılık olan Dikmece köyünde devletin özel şirketlere verdiği tarım alanını işgal etmeye çalışıyorlar. Onbinlerce zeytin ağacı yok edilmek isteniyor, konut yapılacakmış. O araziler halkın. İzinsiz ve "devlet size değerinin iki katını verecek" diyip Jandarma eşliğinde iş makinaları alınıyor o bölgeye. Köy halkı direniyor şu an. Jandarma vatandaşlara jop ve biber gazı kullanıyor bu sıcaklarda.
Ne yazık ki deprem, yangın, hastalıklar, zor yaşam koşulları altında yaşayan bu insanları resmen bezdirip bu şehirden gitmelerini istiyorlar.
İşin bir kötü tarafı şu an Hatay'ın %50'sinden fazlası satılmış durumda. İnanması zor ama bir gerçek. Şu an yabancıların sahip olduğu tapu Türklerden daha çok.
|