Tekil mesaj gösterimi
Alt 18 Ağustos 2023, 10:15   #1
Çevrimdışı
DeepSilence
Banlı Üye
Bybit’ten Ticaret Yarışmasında Birinci Takıma Diskalifiye




Bybit’ten Ticaret Yarışmasında Birinci Takıma Diskalifiye
Www.TrendForum.Net



Bybit 16 Ağustos tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, World Series of Trading (WSOT) 2023 yarışmasını diskalifiye olana kadar birinci götüren Apollo Ventures’ı rekabet dışı bıraktığını açıkladı. Takım, 17 üyesiyle toplamda %4.200’e yakın getiri elde etmişti.

Borsa, ilgili grubun yarışma kurallarını ihlal ettiğini belirtirken hangi kural ihlalini gerçekleştirdiklerini söylemedi. Bybit, adil yarışmanın öncelikli olduğunun altını çizdi.

Reklam için piyasa manipülasyonu iddiası

Bybit’in diskalifiye edilen takımın hangi kuralı ihlal ettiğini açıklamamasına karşın kripto fenomeni DeFi Squared (DeFi^2) konu hakkında skandal niteliğinde bir iddia sundu.

Fenomen, grubun işlem yaptığı kripto paralara bakıldığında düşük hacme sahip olan Ceek (CEEK) ve Alpaca Finance (ALPACA) gibi vadeli kripto kontratlarını tercih ettiklerinin görüldüğünü söyledi.

DeFi^2’in ifadelerine göre bunun nedeni grubun aslında yarışma hesaplarından alarak fiyatını yükselttikleri kontratları kendilerine ait bir başka hesaba satarak hesaplar arası bir bakiye transferi yapmasıydı. Grup üyeleri, tamamının bu yolla yapıldığı düşünülen %30 bine varan bireysel kazançlara imza atmıştı. Ayrıca grubun işlem yaptığı bir vadeli kontrat fiyat grafiğini de paylaşarak manipülasyonun grafik üzerine yansıması aktarıldı.

Fenomen, yarışmacı grubun bu manipülasyonu yapma sebebinin ise reklam olduğunu öne sürdü. Uzun bir süre boyunca skor tablosunda olağanüstü bir getiri ile alt alta sıralanmış gruba ait hesapların ismi “Discord adresimize katılın, link biyografide, bizimle trade edin” şeklinde ayarlanmıştı.

DeFi^2, grubun bu yolla manipüle edebilecekleri ve işe yaramaz eğitim paketleri satabilecekleri binlerce kullanıcıya ulaşabileceklerini ima etti. Ayrıca bu gruba güvenilmemesi gerektiği muhtemelen adil şartlar altında %30 binlik bir kazanç elde edemeyecekleri dile getirildi.

Kaynak
 
Alıntı ile Yanıt