Forum Logo




Bybit’ten Ticaret Yarışmasında Birinci Takıma Diskalifiye

Ekonomi dünyasına dair tüm haberleri burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 18 Ağustos 2023, 10:15   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Bybit’ten Ticaret Yarışmasında Birinci Takıma Diskalifiye




Bybit’ten Ticaret Yarışmasında Birinci Takıma Diskalifiye
Www.TrendForum.Net



Bybit 16 Ağustos tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, World Series of Trading (WSOT) 2023 yarışmasını diskalifiye olana kadar birinci götüren Apollo Ventures’ı rekabet dışı bıraktığını açıkladı. Takım, 17 üyesiyle toplamda %4.200’e yakın getiri elde etmişti.

Borsa, ilgili grubun yarışma kurallarını ihlal ettiğini belirtirken hangi kural ihlalini gerçekleştirdiklerini söylemedi. Bybit, adil yarışmanın öncelikli olduğunun altını çizdi.

Reklam için piyasa manipülasyonu iddiası

Bybit’in diskalifiye edilen takımın hangi kuralı ihlal ettiğini açıklamamasına karşın kripto fenomeni DeFi Squared (DeFi^2) konu hakkında skandal niteliğinde bir iddia sundu.

Fenomen, grubun işlem yaptığı kripto paralara bakıldığında düşük hacme sahip olan Ceek (CEEK) ve Alpaca Finance (ALPACA) gibi vadeli kripto kontratlarını tercih ettiklerinin görüldüğünü söyledi.

DeFi^2’in ifadelerine göre bunun nedeni grubun aslında yarışma hesaplarından alarak fiyatını yükselttikleri kontratları kendilerine ait bir başka hesaba satarak hesaplar arası bir bakiye transferi yapmasıydı. Grup üyeleri, tamamının bu yolla yapıldığı düşünülen %30 bine varan bireysel kazançlara imza atmıştı. Ayrıca grubun işlem yaptığı bir vadeli kontrat fiyat grafiğini de paylaşarak manipülasyonun grafik üzerine yansıması aktarıldı.

Fenomen, yarışmacı grubun bu manipülasyonu yapma sebebinin ise reklam olduğunu öne sürdü. Uzun bir süre boyunca skor tablosunda olağanüstü bir getiri ile alt alta sıralanmış gruba ait hesapların ismi “Discord adresimize katılın, link biyografide, bizimle trade edin” şeklinde ayarlanmıştı.

DeFi^2, grubun bu yolla manipüle edebilecekleri ve işe yaramaz eğitim paketleri satabilecekleri binlerce kullanıcıya ulaşabileceklerini ima etti. Ayrıca bu gruba güvenilmemesi gerektiği muhtemelen adil şartlar altında %30 binlik bir kazanç elde edemeyecekleri dile getirildi.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
birinci, bybit’ten, diskalifiye, takıma, ticaret, yarışmasında


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
vBulletin iTrader 2.0.5 Ticaret Puanlama Sistemi DeepSilence vBulletin 7 24 Eylül 2023 13:08
ABD Ticaret Temsilcisi Tai, Çinli bakanla ticareti görüştü DeepSilence Ekonomi Dünyası 1 27 Mayıs 2023 09:16
Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi Kuru Otlar Üstüne Cannes ana yarışmasında yarışacak Zeytin Kültür & Sanat & Tarih 0 13 Nisan 2023 15:31
Acun Ilıcalı açıkladı: Perviz diskalifiye oldu Beatrice Televizyon Dünyası 0 06 Mayıs 2022 05:26
Acun Ilıcalı açıkladı: Merve Aydın diskalifiye oldu! Beatrice Televizyon Dünyası 0 06 Mayıs 2022 05:25




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net