Yanıt: Bilgisayar mühendisliği mi? Tıp fakültesi mi?
Öncelikli olarak bu kararın arkasındaki nedenleri detaylandırması gerekmektedir. Eş değer veya farklı başlıklar altında aynı düşüncenin bölüm değiştirdikten sonra meydana gelmeyeceği konusunda emin olmalıdır.
Burada karar mekanizmasını mantık çerçevesinde işletmeli vereceği karar ne olursa olsun pişman olmayacağından emin olmalıdır.
Bunu belirtme sebebim ise tercih söz konusu olan 2 bölümde kendi alanlarında ve ileriye dönük her ne kadar eşit olmasa da ciddiyet arz eden hususlar içermektedir.
Burada 1 adım sonrası düşünülerek hareket edilmeli ilgili bölümlerden mezun olunduğunda elde edilecek koşullar değerlendirilmeli varsa denk durumlarda olan kişi/kişilerden fikirler alınmalıdır.
Şahsi kanaatim ilk tercih ettiği bölümü kendisi isteyerek kabul ettiyse değişime gitmemesi olur. Farklı bir tercih sebebi var ise ve bu sebep ortadan kalktığı için değişim isteniyorsa bu ileriye dönük mental sıkıntılar meydana getirebilir.
Haricinde sebepler nedeniyle ilk tercihten vazgeçilmemesi benim tercihim olurdu.
Ve eğer eğilim olarak fikri ve yetenek bazlı düşünüldüğünde yatkın olduğu bölümü seçmesi bunu zihnen belirlemesi ve fiziki olarak hazırlanmasıda önemlidir.
|