|
Yanıt: İstanbul depremine yeterli hazırlık yapıldığını düşünüyor musunuz ?
|
Schmiss kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı
|
|
Kendi ailem ve sevdiklerimin birçoğu olası bir 7 ve üzeri depremine karşı güvenli yerlere konaklamakta. Riskli yapılarda ikamet edenler ise ya dayanıklı bir ev bakıyor ya da inşaa etme aşamasında. Her şeyi devletten beklemek doğru bulmuyorum. İhtiyatlı olamayanlar için deprem oldukça adil. Ben 5.1 üzeri bir depreme tanık olmadım,.bir depremzede ne hisseder bilemem. Bilirim dersem yalan olur. Bir depremzedeye dönüşmemek için geleceğimle beraber doğal afetlere karşı güvenliğimi inşaa ediyorum.
|
Kesinlikle öyle. Yapıları riskli olan konutlarda kaç aile/daire varsa bir inşaat firmasıyla anlaşılıp güçlendirme yapılması gerekir. Parayı dert ediyor çoğu insan bir nokta da haklılar ama bu hayati bir mesele. Deprem olduktan sonra hayatta kalanlar içinde para geçmiyor hani böyle bir örnek verebilirim. Sabah uyandığımızda şahit olduğumuz can pazarı inanılmazdı. Bir yandan yarı yıkılmış binalar artçılarla beraber yıkılıyordu. Her artçı da yüksek sesler.. evimizin önünden kaç cenaze geçti sayamadım. Ama birinin etkisinde kaldım ki hayatta unutamam. Eski bir demir somye; üstüne beyaz çarşaf serili. Üstünde bir anne ve yanında üç küçük kız çocuğu. Hepsi beyaz örtülere sarılı cenaze namazı bile kılınamadı. Mezarları aile fertleri açtı ve defnedildiler. Baba 3 gün sonra vefat etti zaten 3 gün enkazda kalmış adam. Sonrası belli zaten. Müdahale için bir yer yoktu çünkü. Bu ve benzeri bir sürü ...
İmkanı olmayanlarda bir şekilde kredi çekilir yapılması gerek yani. Gerçekten hayati bir konu.
Mesaj içerikleri, TF üyelerine özeldir
Yanıtın tamamını görüntülemek için oturum açabilir veya üye olabilirsiniz.
|