|
Yanıt: Forumlarda Uzaktan Özel Mesaj Okunması
Ben zaten özelde falancaya ne yazdım, hadi bunu çıkar göster gibi bir ispat aracı istemedim; bunun suç olacağını ikimiz de biliyoruz. Sen buna açık değil diyorsun ama eğer parola korumalı bir alana o gerekliliği bypass edip veritabanının ilgili bölümüne yetkisiz erişim sağlayarak okumalar yapabildiğini iddia ediyorsan; burada yazılım geliştiricinin istemi dışında bir işlem gerçekleştirdiğin için hukuken kötüniyet kastı, bilgisayar/hacking terminolojisinde ise açık/zafiyet keşfetmiş oluyorsun. Bu zafiyete belirttiğin gibi otomatize araçlarla ya da bir exploit yazarak erişiyorsan da zaten işlem legal olmamış oluyor. Ben suç işlemeden bunu, ilgili yazılımın üretici firmasına belirtip gerçekten kritik bir açık bulduğunu ancak bu şekilde yasal çerçevede ispatlarsın demek istemiştim. Sen ispatlama gibi bir çabam yok diyorsan eyvallah, dediğim gibi benim de inanmak gibi bir zorunluluğum yok.
Ben de şuna katılıyorum, dijital ortamdaki veriler için hiçbir zaman, hiçbir koşul ve ad altında %100 güvenlikten söz edilemez. Bugün dünyaca bilinen sistemler bile hacklenebiliyorken elbette ki vBulletin'de de XenForo'da da ya da falanca bir içerik yönetim sisteminde de kimse tarafından keşfedilmemiş zafiyetler tespit edilebilir. Ancak böyle bir açık varsa şimdiye kadar patchlenirdi diye düşünüyorum. Ha sen bulduysan, kaç zamandır da senden başkası bunu bulamadıysa ve sen hâlâ istediğini girip okuyabildiğini söylüyorsan helal olsun, ama ben yapabildiğine inanmıyorum.
Mesaj içerikleri, TF üyelerine özeldir
Yanıtın tamamını görüntülemek için oturum açabilir veya üye olabilirsiniz.