Tekil mesaj gösterimi
Alt 09 Şubat 2024, 17:30   #1
Çevrimdışı
Chloe
"Omne ignotum pro magnifico."
Etli Buğday Çorbası




Etli Buğday Çorbası
Www.TrendForum.Net



Etli Buğday Çorbası için
Malzemeler
450 g kuşbaşı dana eti
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım su bardağı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 havuç
2 kereviz sapı
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı mercanköşk
3 yemek kaşığı domates püresi
4 su bardağı et suyu
3 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış buğday

Üzeri için
1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Etli Buğday Çorbası
Nasıl Yapılır
Kuşbaşı eti, bir tutam tuz ve karabiber ile tatlandırın. Fırın torbasına alıp üzerine unu ekleyin. Torbanın ağzını kapatıp etler tamamen una bulanıncaya kadar sallayın. Torbadan çıkarıp fazla ununu eleyin. Zeytinyağını geniş bir tencereye alıp ısıtın. Etleri tencereye koyup rengi dönünceye kadar soteleyin. Yemeklik doğradığınız soğan ve küp doğradığınız havucu ekleyip 5 dakika daha soteleyin. Ezilmiş sarımsaklar, mercanköşk ve domates püresini ekleyip karıştırın. Su, kalan tuz ve karabiber ilave edip kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan sonra ocağın ısısını düşürüp 40 dakika kadar pişirmeye devam edin. Son olarak haşlanmış buğdayı ekleyip karıştırarak 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.


Alinti
__________________


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.


: ( :
Her hikayenin iki tarafı vardır.


 
Alıntı ile Yanıt