Dolmaların Efendisi: Şıhıl Mahşi Tarifi
Dolmaların Efendisi: Şıhıl Mahşi Tarifi Www.TrendForum.Net
Şıhıl Mahşi Tarifi İçin Malzemeler
1kilogramkabak
1çay bardağısıvı yağ
2adetsoğan(yemeklik doğranmış)
1yemek kaşığı
Hatay Yöresel Domates Salçası
yerel-uretici-ikon
500gramdana kıyma(orta yağlı)
1,5çay kaşığıtuz
1,5çay kaşığı
Teofarm Karabiber
yerel-uretici-ikon
1çay kaşığı
Hataydan Al Pul Biber
yerel-uretici-ikon
1su bardağıhaşlanmış nohut
1avuçdoğranmış maydanoz
Salçalı Naneli Su İçin:
1yemek kaşığı
Hatay Yöresel Domates Salçası
yerel-uretici-ikon
1su bardağısu
1tatlı kaşığı
Teofarm Kuru Nane
yerel-uretici-ikon
Üzeri İçin:
1su bardağıçırpılmış yoğurt
1dişsarımsak(ezilmiş)
Şıhıl Mahşi Tarifi Nasıl Yapılır?
1- Kabakları yıkayıp çatal yardımıyla dışına şekil verin ve kabakları ikiye bölüp içlerini alın. İçlerini veya uç kısımlarını bir kenarda daha sonra üzerine koymak için saklayın.Kabakları kızgın sıvı yağda hafif yumuşayana kadar kızartın.
2 - Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile soğanları yumuşayana kadar kavurun.Ardından kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
3 - Domates salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
4 - Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın ve haşlanmış nohutu da ekleyin.
5 - Son olarak doğranmış maydanozu ekleyip ocaktan alın.
6 - Kabakların içerisine kıymalı harcı doldurun ve kabak içinden üzerine bir parça koyun.
7 - Isıya dayanıklı kaba dizin.
8 - Kabakların üzerine salçalı, naneli su ekleyin ve 190 derece fırında 30 dakika pişirin.
9 - Servis ederken çırpılmış sarımsaklı yoğurt ve piştiği salçalı sudan gezdirerek servis edin. Afiyet olsun!
__________________
İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
|