|
03 Mart 2024, 16:05 | #1 |
Çevrimiçi
|
Dolmaların Efendisi: Şıhıl Mahşi Tarifi
Dolmaların Efendisi: Şıhıl Mahşi Tarifi Www.TrendForum.Net Şıhıl Mahşi Tarifi İçin Malzemeler 1kilogramkabak 1çay bardağısıvı yağ 2adetsoğan(yemeklik doğranmış) 1yemek kaşığı Hatay Yöresel Domates Salçası yerel-uretici-ikon 500gramdana kıyma(orta yağlı) 1,5çay kaşığıtuz 1,5çay kaşığı Teofarm Karabiber yerel-uretici-ikon 1çay kaşığı Hataydan Al Pul Biber yerel-uretici-ikon 1su bardağıhaşlanmış nohut 1avuçdoğranmış maydanoz Salçalı Naneli Su İçin: 1yemek kaşığı Hatay Yöresel Domates Salçası yerel-uretici-ikon 1su bardağısu 1tatlı kaşığı Teofarm Kuru Nane yerel-uretici-ikon Üzeri İçin: 1su bardağıçırpılmış yoğurt 1dişsarımsak(ezilmiş) Şıhıl Mahşi Tarifi Nasıl Yapılır? 1- Kabakları yıkayıp çatal yardımıyla dışına şekil verin ve kabakları ikiye bölüp içlerini alın. İçlerini veya uç kısımlarını bir kenarda daha sonra üzerine koymak için saklayın.Kabakları kızgın sıvı yağda hafif yumuşayana kadar kızartın. 2 - Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile soğanları yumuşayana kadar kavurun.Ardından kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. 3 - Domates salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. 4 - Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın ve haşlanmış nohutu da ekleyin. 5 - Son olarak doğranmış maydanozu ekleyip ocaktan alın. 6 - Kabakların içerisine kıymalı harcı doldurun ve kabak içinden üzerine bir parça koyun. 7 - Isıya dayanıklı kaba dizin. 8 - Kabakların üzerine salçalı, naneli su ekleyin ve 190 derece fırında 30 dakika pişirin. 9 - Servis ederken çırpılmış sarımsaklı yoğurt ve piştiği salçalı sudan gezdirerek servis edin. Afiyet olsun!
__________________
İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. |
|
03 Mart 2024, 16:08 | #2 |
Çevrimiçi
|
Yanıt: Dolmaların Efendisi: Şıhıl Mahşi Tarifi
Güzel olmaması imkansız çok güzel bir tarif
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
|
|
03 Mart 2024, 19:48 | #3 |
Çevrimiçi
|
Yanıt: Dolmaların Efendisi: Şıhıl Mahşi Tarifi
Ya ben dolmada kıyma sevmiyorum kıymayı mantıda kullanalım içli köftede filan kullanalım lütfen
|
|
İçeriği Sosyalleştir |
Etiketler |
dolmaların, efendisi, mahşi, tarifi, Şıhıl |
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk) | |
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Yüzüklerin Efendisi filmleri yeniden sinemalarda! | Beatrice | Sinema Dünyası | 0 | 11 Eylül 2023 23:48 |
Yeni 'Yüzüklerin Efendisi' filmi 'The War of the Rohirrim' ertelendi | DeepSilence | Sinema Dünyası | 0 | 28 Ağustos 2023 11:36 |
Yeni Yüzüklerin Efendisi filmleri geliyor | Zeytin | Sinema Dünyası | 3 | 09 Mart 2023 23:43 |
yüzüklerin efendisi - güç yüzükleri | Beatrice | Trend Sözlük | 8 | 15 Ekim 2022 23:30 |
Yüzüklerin Efendisi Güç Yüzükleri | Beatrice | Yabancı Diziler | 2 | 14 Eylül 2022 00:43 |
TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net