Tekil mesaj gösterimi
Alt 21 Eylül 2022, 22:23   #5
Çevrimdışı
Er Şaban
Charismax
Yanıt: [BEYİN FIRTINASI] Meta-Description nasıl kullanılmalı? Burada spam yapmak doğr




TrendForumun Açıklama kısımı seninle konuştuktan sonra ben @Beatrice' ya söyledim oda ' @Supervisor' e söyledi sanırım ondan sonra oldu... Senin açıklama yazdım dediğin yer analizlerde çıkmıyordu boştu..
Hatta @Beatrice ile indeks konusunu konuşmuştum' seninle konuştuktan sonra.. @Seocobar ile alakası olduğunu düşünmüyorum bunun.. Belki dikkatinide çekmemiştir.. Bu arada öncesini bilmiyorum ama o şekilde açıklama girenin tek kişi ben olduğumu biliyordum (düşünüyordum) .. bu vbulletin siteleri için uygun bir giriş değil buda benim düşüncem..


Şimdi ben kendi fikirlerimi yazayım o öyle değil bu şöyle değil yanlış gibi şeyler yazmıycam... Ben sonuç odaklı proje ve plan yaparım.. Denemişimdir değiştirmişimdir.. beklemişimdir... bir yolunu bulmuşumdur...

Benim gözlemlediğim şey kendi kullandığım site tabanı xenforo' kendi içinde ekstra birşey gerektirmeden seo uyumu sunuyor.. Teknik konusuna girmiycem xenforo için söz konusu burası diye...

Ben title' başlık' Site isimi diyelim buna ..

Site ismini yönlendireceğim kategori'ye göre isimlendirip
Açıklama kısımınada anahtar kelime olarak title başlığı destekleyen arama kelimelerini giriyorum..

Açıklama yapmam saçma olur benim.. Çünkü ziyaretçi odaklı bir düşüncem var.. Genel Forum başlığı attığım için' hitap ettiğim kişiler bu başlıkla zaten forumcular oluyor.. Forumcularda forumu bilen kişiler olduğu için hiç birisinin açıklamayı okuduğunu düşünmüyorum' sadece kim varmış bakıyim diyerek gelip üye olurlar onların işi bu...


Açıklama yapma kısmına açıklama yazmam saçma olur dedim diye ziyaretçiler için diyorsun ama çelişiyorsun gibi bir düşünce olabilir şuan...

Sitemi analiz ederseniz arama motoru indeks konusunu direk ele alakarak.. site kategori indekslemesi direk site haritasının yazdığı şekilde'dir..

Benim sitemin site haritası gönderme zaman ayarı 14 saatte 1'dir... bunu ben bu şekilde ayarladım.. her 14 saatte 1 site haritam otomatik olarak google webmaster hesabına gönderilir - tools- console - Normal bir xenforo' çalışma prensipleri ise 2 günde 1 dir..

Diğer zaman ayarlı çalışması gereken tetikleyicilerinde zaman ayarları farklıdır kombinasyon durumu var bende.. Kategori değil konu başlığı odaklı bir robot yönlendirmesi yapılıyor.. Bunu aslında dememe gerek yok gerçekten seo analizini iyi bilen birisi bunu anlar.. Tıpkı MORADAM'ın bana nasıl ulaştıysa telefondan ulaşması gibi soruyu sorup benim ona cevap vermemem gibi 5 ay 6 ay oluyor..

Neyse bak konu benimki değil dedim hep kendime benimkilere getirdim

Yani bunları bilerek ben kendim bilinçli yapıyorum bunu ay ay zaman zamanda bu değişiyor bende.. Yakın bir zamanda yine değişecek tema'sal sorunlarım var yabancı tema kullanıyorum onunda bir ayarlaması var bana göre (kendime göre) - Ben dün bir seo olarak fake başlıklı konu açtım ibrahim tatlıses ile ilgili bu benim seo' metodumdur... Haberi 2 gün önce vefat olarak paylaşıldığını gördüm sanatçının.. aslını öğrendim ama konusunu ilgili meraklı konu olduğu için başlık olarak attım.. attıktan 2 saat sonra indek aldı.. şuan ziayretçi yağıyor o konuya.. benim seo anlayışım budur.. sözlük konularındaki başlıklarım saçma değil bazıları saçma der bunu görmedikleri için saçma geliyor aslında amme hizmeti yapıyorum herkese farkında değiller...

Buraya gelecek olursak trendforumun site isimi title başlığının anahtar kelime ile girilmesi.. Açıklama kısmınada anahtar kelimelerin paraleli olarak ' ek eklenerek yazılması lazım.. vbulletin 3 için diyorum' burası güncel haritayı sürekli gönderen bir sistem değil' o yüzden kalıcı olarak site isimi ve açıklamanın doğru girilmesi gerekiyor..

Konu başlıkları ve konu içerikleri vbulletin 3 trendforum.net için'de geçerlidir..
Çok fazla şifre ayrıntı vermekte istemiyorum.. bilgiyi paylaşırım ama anlayanlarla paylaşırım başarılı olunsun diye teknik kişilere.. şimdi burda yazıcaz diğer dışarıdakiler bunu ben biliyorum hocam diyen öğrenci gibi uygulayacak uygulamasın

SEO dediğin gibi tecrübe ve uygulamayla yapılacak birşeydir.. Aynı sitenin farklı yönlerde yayın yaptığını ayrı ayrı başarılı olduğunu biliyorum.. aynı sitelerin sahipleri değiştiğinde'de başarısız olduklarını biliyorum..
Site sahiplerinin yada teknik olarak ilgilenenlerin kafa yapısıyla başarısı belli oluyor bence..

Misal burada ben olsam teknik olarak.. bu site için birşeyler yapar çalışırım ben varım hissini buraya veririm siteyi farklı kılarım..
misal veriyorum @Regex burda yönetici olsa o prosedür gereği genel forum yazar site ismine açıklamaya'da genel foruma hoş geldiniz adam yemeyen tek site gibi gibi bir açıklama yapar bırakır.. yani görünürde her'şey tastamamdır.. e birde bunun inceleri var çabalaması var.. (Regex yazdım diğer arkadaşı tanımadığımdan örnek he)

Yani seo işinin teknik' kısımdan biraz daha fazlası tecrübe ve deneme ile alakalıdır ..

Google mesela geçen şey dedi.. Artık dedi konu başlıkları değil konu içeriklerine bakıcaz...
Daha önce bakmıyor'muydun sayın google ?


Şimdi buda tecrübelenecek denenecek o zamanda onun tartışması yapılacak...

Birde ek olarak SEO benim için sadece google arama motoru demek değildir... SEO benim için kaç konu dizine ekleniyor kaç konu bana göre popüler bu olur dediğimde indeks alıyor .. benim seo' anlayışım budur.. bu konuda'da gayet başarılı olduğumu düşünüyorum..
__________________
Ben sene
Sen mene
Takka tukka
Mukasko tukka
Lehzen ahzen
Kabren mahzen
 
Alıntı ile Yanıt