Tekil mesaj gösterimi
Alt 24 Eylül 2022, 14:39   #5
Çevrimiçi
Regex
“En büyük servet, itibardır.”
Yanıt: Adsense para kazanma




xena kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Borsa gibi birsey bu sanırım çiftlik olayına dönebilir

Değil.

Google AdSense; web site sahiplerinin Google reklamlarını sitelerinde yayınlayarak direkt Google'dan para kazanmalarına olanak sağlayan bir sistemdir.

2000'lerin başında ve dahi 2018 yılına kadar bu işten güzel ekmek yenebilirdi. Ancak gerek TL'nin gün be gün değer kaybetmesi, gerekse Google üzerinden Türk banka hesaplarına gerçekleştirilen ödemelerin direkt takibe alınmasından dolayı 2018 ve sonrasında iş iyice zorlaştı. Pinli bir Google AdSense hesabı edinip, gerekli koşulları sağladıktan, para basan bir internet sitesine sahip olduktan sonra bile alt limiti tamamlayıp hesabınıza çekim talebi verdiğinizde direkt maliye tarafından "selamünaleyküm" serzenişiyle karşılaşabilirsiniz.

Bu işi bir meslek, bir ana gelir kapısı olarak sürdüren webmasterlar mevcut. Ancak en azından şahıs şirketi kurup kazançlarını vergilendiriyorlar. Payoneer gibi alternatifler elbette mevcut ancak oralara girmeyelim şimdi. ^^

AdSense üzerinden gelir kazanmak isteyenlere niche sektörler bulmalarını ve yurtdışına çalışmalarını tavsiye ederim. Özellikle dil öğrenmek ya da en azından spinleme yapabilecek botlar yazabilecekleri derecede yazılım öğrenmeleri şart diyebiliriz.
__________________
  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.
 
Alıntı ile Yanıt