Tekil mesaj gösterimi
Alt 24 Eylül 2022, 17:42   #5
Çevrimiçi
Regex
“En büyük servet, itibardır.”
Yanıt: Xenforo İstatistik İlk Konu Tıklanmıyor Sorunu - Çözümü




XGT ekibi güzel işler yapıyor. Bu durum biraz eskinin vBulletin destek forumlarının hareketli olduğu zamanları hatırlatsa da artık biraz daha maddiyata dönüşmüş durumda. netr0n'un bir videosunu izlemiştim. Hangisiydi hatırlamıyorum ama; "hepimiz çoluğu çocuğu olan, bu işten ekmeğini kazanan insanlarız" tarzı bir söylemi vardı. Halbuki bu kadro ve dahi çok daha fazla insan olarak gençken, vBulletin ile uğraşıyorken tamamen öğrenme/öğretme amacı taşıyorduk. Webmaster forumlarında da şu hatayı 50 TL'ye çözerim tarzı her şeyi freelancer'a bağlayan kişiler bu kadar türememişti.

vBulletin desteği tamamen öldü. Şu an iki tane aktif destek forumu var. Aktiften kastım da açık durumda diyeyim. Biri Mertcan'ın forumu ki kendisi bile girmiyor, diğeri de bu XGT'nin, VW diyeyim. Onlar da raylarını tamamen XenForo'ya kaydırmış durumdalar.

Güncelleme almıyor oluşunu, insanların artık eklenti geliştirmiyor ve destek vermiyor oluşunu geçtim. Mevcut coderlar bile vBulletin'den ayrılıp eskiden yayınladıkları ücretsiz eklentileri siliyorlar. Mesela @Beatrice buraya konuyu önceden okuyanlar eklentisi istediğinde 2 saat vB.org'u talan ettim yok. Burhan Altıntop'un deyişiyle ara, tara, tırım, tırıs; yok. Meğer Paul M., tüm eklentilerini ve geçmişe dönük modifikasyonlarını silip vBulletin ile bağını koparmış. Editlenmiş eklenti kurma taraftarı olmadığımdan eskiden arşivleyen bir arkadaştan istedim, sağ olsun gönderdi. Böyle sıkıntılar da var.

Ben ve benim gibi vBulletin'de diretenler nereye kadar devam edecekler bilmiyorum. Birkaç yıla mecburi herkes XenForo'ya geçmek zorunda kalacak gibi hissediyorum. Ama dediğim gibi belki zamanın değişmesinden, belki artık gençlerin genç kalmayışından ve beyhude zaman ayıramayacak oluşundan XF sektörü daha böyle parasal dönüyor gibime geliyor. O vB'de çılgın attığımız dönemin, yardımlaşma ruhu kalmamış. Bunu yapmaya çalışsalar bile son rade yine ücretli eklentilerin bir nevi kısıtlı versiyonları free olanlarda sunulup, bir nevi onu satın almaya cezbedilmeye çalışılıyor insanlar.

Biraz konu dışına çıktım ama idare et. Gerçi senin hep yaptığın şeyi yaptım.
__________________
  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.
 
Alıntı ile Yanıt