|
GoldenBoy kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı
|
Tr uzantılı alan adları ekstra bir seo çalışması istemeden diğer com uzantılılara göre türkiye aramalarında daha hızlı bir yükselişe geçiyor.. Bu ezelden beri su götürmez bir gerçektir..
Bunu markalaşma için almak isteyenler var.. Şimdi herkesin alabiliyor olması bu seo muhabbetini silmedi hala geçerli bi 20 yılda geçerli olacak.. İlk zamanlarda alım yapanların elini çabuk tutması gerekiyor.. Yoksa bir anlamı olmayacak..
|
Fatih, .tr uzantılı domainlerin
SEO'da daha avantajlı olduğunu neye göre diyorsun? Ülke bazlı aramalarda mı?
Atıyorum bir İngiltere veya Amerika için kendi uzantıları olsa haklısın da, ben TR için böyle bir algoritma geliştirdiklerini sanmıyorum. Senin dediğin gibi olsa kurumsal
SEO diye bir şeye ihtiyaç olmazdı. Her kurumsal firma ilgili anahtar kelimede .com-.net'lerin önüne geçerdi.
@
Seocobar'ın da fikirlerini okumak isterim. Ben evrensel uzantılar ve .tr uzantılar arasında bir fark yok diye düşünüyorum.
Diğer dediğine ise aynen katılıyorum. Belge ve evrak zorunluluğu kalktığı için tıpkı evrensel uzantılarda olduğu gibi elini çabuk tutan kazançlı çıkacak. 14 Eylül sonrası yaklaşık 1 hafta R10 bu konu ile kaynadı. @
CtrL ile de konuşmuştuk bunu. Ama nedense sıradanlaşan her şey gibi beni aşırı heyecanlandırmadı.