Tekil mesaj gösterimi
Alt 05 Ekim 2022, 23:46   #5
Er Şaban
Charismax
Yanıt: Sitede konularım sabote ediliyor yöneticiler birşey yapmıyor

Erşan Kuneri kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Webmaster ve IRC forumlarında yöneticilik yapıyor olsam bu konuda hâlâ sert olurum. Ancak genel forumlarda zaten kısıtlı bir kitle kaldık. Azıcık bir darlamada üye gider zaten. Senin dediğin 2000'li yıllarda üyeler siteye muhtaçtı, şimdi forum siteleri üyeye muhtaç. Hatta buna benzer bir konuyu geçen @Beatrice ile de Skype'ta konuşmuştum yönetim stratejisi başlığı adı altında.

Biraz daha düzene kasılacak olursa ikili sohbet gönderileri ilgili konulardan genel sohbet başlığına taşınıp düzgün bir dil ile uyarı yapılabilir. Ancak salt bu nedenle ortada provokasyon yoksa, reklam yoksa, kötü niyet kastı yoksa bu devirde üye banlamak akıl kârı olmaz.

Ben sana bişi diyim mi ama yanlış anlama.. senin yönetim olayın biraz sert bana göre.. yönettiğin siteler düzenli oluyor ama bana göre sert.. neden dersen şimdi benim görüşümce şöyle birşey var.

Admin aslında site sahibidir
Moderatör
Ve
Teknik eleman vardır..

Bu 3 yetkili örnek vereyim..

İki üye bir konuda karşılıklı tartışıyor küfür yok yetkili müdahale ediyor anlık.. bu bana göre yanlış.. tartışmalar kalmalı yada çok şiddetli onur kırıcı ise belli bir süreden sonra kaldırılmalı yada anlık müdahalede konu kilitlenmeli kısa bir süreliğine bu admin işidir yada co admin işidir..

Moderatör ise konusuyla ilgilenmeli karışmamalı

Teknik adam ise zaten teknik rankıyla kalmalı ..

Mesela adminler üyelere üslup ayarı veriyor.. üye ondan daha afilli böyle kültürlüyse buda ilkokul üniversite mezunu görüntüsü çıkarıyor..üye geyik yapıyor admin geyik sevmiyor eğer kurallara bağlı kalınacaksa kurallar site sahiplerinide bağlamalı..

Özellikle vbulletin için diyorum çünkü site görev dağılımı vbulletinlerde genelde böyledir.. ben demiştim rap fan forumlarından gelmeyim genel paylaşım forumları değil oralarda argo küfür serbestti mesela belli konularda.. ama kimse ne ban yerdi nede bir kavga olurdu adamlar yönetim kurallarına kendileri uydukları için üyeler ne kadar çılgın patavaksız olsada yönetime uyardı..

Senin sitelerin hep düzenli raf sistemi gibi dağınık değil.. ama bu ne biliyim bana şey geliyor böyle.. gereksiz demiyim'de fazla sıkıyor .. başarı var mı? Var işte benim gibi olup ses çıkaramayanlar var .. şimdi herkes bana alıştı bir ard niyetim yok bu biliniyor.. bazılarıda ortamı seviyor ama memnun olmayarak zoraki duruyor işte bu iyi değil jfkdkf
Mukasko tukka
Lehzen ahzen
Kabren mahzen