Tekil mesaj gösterimi
Alt 05 Ekim 2022, 23:59   #6
Regex
rgxadmn
Ruh HalimMesgul
Yanıt: Sitede konularım sabote ediliyor yöneticiler birşey yapmıyor

GoldenBoy kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Ben sana bişi diyim mi ama yanlış anlama.. senin yönetim olayın biraz sert bana göre.. yönettiğin siteler düzenli oluyor ama bana göre sert.. neden dersen şimdi benim görüşümce şöyle birşey var.

Admin aslında site sahibidir
Moderatör
Ve
Teknik eleman vardır..

Bu 3 yetkili örnek vereyim..

İki üye bir konuda karşılıklı tartışıyor küfür yok yetkili müdahale ediyor anlık.. bu bana göre yanlış.. tartışmalar kalmalı yada çok şiddetli onur kırıcı ise belli bir süreden sonra kaldırılmalı yada anlık müdahalede konu kilitlenmeli kısa bir süreliğine bu admin işidir yada co admin işidir..

Moderatör ise konusuyla ilgilenmeli karışmamalı

Teknik adam ise zaten teknik rankıyla kalmalı ..

Mesela adminler üyelere üslup ayarı veriyor.. üye ondan daha afilli böyle kültürlüyse buda ilkokul üniversite mezunu görüntüsü çıkarıyor..üye geyik yapıyor admin geyik sevmiyor eğer kurallara bağlı kalınacaksa kurallar site sahiplerinide bağlamalı..

Özellikle vbulletin için diyorum çünkü site görev dağılımı vbulletinlerde genelde böyledir.. ben demiştim rap fan forumlarından gelmeyim genel paylaşım forumları değil oralarda argo küfür serbestti mesela belli konularda.. ama kimse ne ban yerdi nede bir kavga olurdu adamlar yönetim kurallarına kendileri uydukları için üyeler ne kadar çılgın patavaksız olsada yönetime uyardı..

Senin sitelerin hep düzenli raf sistemi gibi dağınık değil.. ama bu ne biliyim bana şey geliyor böyle.. gereksiz demiyim'de fazla sıkıyor .. başarı var mı? Var işte benim gibi olup ses çıkaramayanlar var .. şimdi herkes bana alıştı bir ard niyetim yok bu biliniyor.. bazılarıda ortamı seviyor ama memnun olmayarak zoraki duruyor işte bu iyi değil jfkdkf

Haklı olabilirsin, bir önceki mesajımda zaten özeleştiri yaptım kendime. Benim bilfiil yönettiğim forum en son geçen yıl kurduğum IRC forumuydu. Şu an yöneticilik yapmıyorum ki. Ama @Renksiz de benim kafadadır mesela. Bizi eskiden uzaktan kasıntı, egolu sanıyorlardı. Ancak gerçekten öyle değil bak. Şimdi sen ve @Destina bunu benim değiştiğim şeklinde yorumluyorsunuz, ben de bazen gırgıra vurup hep beni Fatih bozuyor diyorum, ama gerçekten geyik yapılacak yerde geyik yaparım. Hiç öyle kendimi üstün görme veya kasıntılığım olmamıştır. Kuralcı ve sıkıcı dediğin yönetim şeklini dediğim gibi webmaster veya IRC forumu gibi daha spesifik alana yönelik, her konuda sohbetin çevrilmemesi gerektiğini düşündüğüm yerlerde uygulardım. Ama şu an burada normal yönetici olmasam bile her konuda makara-kukara yapıyoruz bak jsjsjs Buna @Beatrice de geçen şaşırmıştı. Cidden dışarıdan çok mu farklı duruyorum? Bunu özellikle öyle yapmadığıma emin ol. Özellikle yapsam üzerimde yapmacık ve eğreti durur.

Reel yaşantımda da mesela belki mesleki olarak, belki de alakası yoktur. Duruşum daha resmî gibi gözükür. Ama aslında gayet eğlenen ve eğlendirebilen, Cem Yılmaz repliklerini ezbere bilen biriyim. En basitinden dün burada da paylaştığım Barış Manço taklidimi düşünelim. Bunu ilk paylaştığımda şaşıran epey insan olmuştu. Biri de yanlış hatırlamıyorsam @Kerem'di. Ama o hakkımda herkesin sahip olduğu önyargı gerçekten tam olarak doğru değil.