Tekil mesaj gösterimi
Alt 18 Ekim 2022, 17:40   #3
Regex
“Life is a matter of choices, and every choice you make makes you.”
Yanıt: Sevgilisi aşırı kıskanç olan kişiler dikkat! Partnerinizde Othello Sendromu ol

Bu şekilde karşılaştığım durumlar oldu, gerçekten çekilir gibi değil. Ben kıskanmanın güvensizlik değil, sevgi göstergesi olduğunu düşünürüm ama dozunda olursa. Konuda örneklendiği gibi abartılı biçimi de karşıdakine bile değil, bana göre kendine karşı özgüvensiz insanların içine düştüğü paranoid durumlardır. Hayatımdaki insan benden kendi mutluluğu yahut "biz" bütünü için bir şey istesin bunu elbette yaparım. Ancak sırf kıskançlık ve buna bağlı güvensizlik güdüsüyle en ufak kısıtlamayı bile tolere etmem ve sonlandırmaya kadar götürürüm. Çünkü bu tip sınırların aşılması durumunda taviz tavizi doğuruyor.

Birbirinin birçok şeyi olmak, sevdiğine yetebilmek, onunla daha fazla vakit geçirme isteğiyle hayatına daha fazla dahil olmayı arzulamak tamam da, ilişkiyi laçkalaştırmak da doğru değil. Sonuçta ilişkisi olan insanlar bir "biz"in içindeyken de aynı zamanda bireydir. Benim arkadaşlarım, sosyal ilişkilerim ve bir çevrem var. Kendimi bencilce istekler temelinde birine bağımlı hale getirip, çevremden izole olmayı hiçbir zaman kabul etmedim, bundan sonra da etmem ve müsaade de etmem.

Alıntı ile Yanıt