Tekil mesaj gösterimi
Alt 10 Mayıs 2025, 16:27   #11
Regex
rgxadmn
Ruh HalimMesgul
Yanıt: Bir forum üyesinin "fake" olduğunu gösteren ince detaylar

Mattmavi kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Detayları bilmiyorum haklısın ama ben çoğu zaman vpn kullanmak zorunda kalıyorum.
Burası için vpn gerekmiyor yani rahatça girebiliyorum.

IP tek başına bir tespit için kriter olamaz, yeterli de olamaz zaten. Suç işleme durumlarında bile böyledir delil tespiti için. Wi-Fi ağını kırıp sızmış olabilirler, telefon hattı başkasının üzerine olabilir, destekleyici yan deliller aranır. O yüzden salt IP verisi tek başına baz alınarak yargıya varmak doğru değil. Ama bütünleyici bir delil olarak düşünülebilir.

Esasen insanların anonim kalmak istemelerini de saygı ile karşılıyorum. Forumlarda değil de interaktif sözlüklerde benim de tercih ettiğim bir şey oluyor zaman zaman. Burada asıl ayıpladığımız durum kendini olmadığı biri gibi göstererek insanları kandırmaya çalışan, insanların duygularıyla oynayanlar. Yoksa biri sadece kullanıcı adıyla tanınmak ister, kişisel özellikleriyle değil de düşünceleriyle anılmak ister; böyle tanınmak ister, bir şeyini paylaşmamayı seçer, buna saygı duyarım. Kimse de zorlayamaz kimseyi zaten. Özel nitelikli kişisel verileri işlemek de KVKK'ya göre sıkıntılı.
Mesaj içerikleri, TF üyelerine özeldir
Yanıtın tamamını görüntülemek için oturum açabilir veya üye olabilirsiniz.

Alıntı ile Yanıt