Tekil mesaj gösterimi
Alt 20 Ekim 2022, 23:26   #8
Çevrimdışı
Er Şaban
Charismax
Yanıt: Bir kişiyi dava ettikten sonra geri dönmeli'miyim?




Erşan Kuneri kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
O değil de sana biraz küstüm ben. Madem böyle mevzu var insan konu açmadan bana da gelip fikir alır. Biri ikiyi anladım, hadi senin güzel hatrın için üç olsun da 6 avukata danıştıktan sonra mı ben aklına geliyorum? Hatta o zaman bile gelmiyorum, burada konusunu görüyorum. Neyse sakinim.

Kamu davalarında şikâyetçinin kontrolünden çıkıyor diye bir genelleme yapmak doğru olmaz. İlk mesajımda da belirttiğim gibi "şikâyete bağlı suçlar" diye kanunda tanımlanan suçlar vardır ve bu suçlar senin şikâyetinle soruşturulur, sana karşı işlenmiş olduğundan sen vazgeçersen devam etmez. Savcı davayı açtıktan sonra bile şikâyetten vazgeçersen, sanık da şikâyetten vazgeçmeyi kabul edip yargılanmak istemezse dava düşer. Ancak emsal olayda anlattığın gibi bir durum vuku buldu ise, konu savcılığa intikal ettikten sonra elbette senden çıkar. Çünkü TCK md. 301, bu türden bir suç değil. Hukuk tabirinden çıkıp halk arasındaki bir deyimle bitirecek olursam, kan alırlar.

Yav sen aklımdasında olay burada ceyran ediyor ondan yoksa sen listenin en başında en başarılı insansın bu kariyerde .. Sana lafım sözüm yok .. Ben anlamıyorum bu işlerden sadece Bakalım neler olacak
__________________
Ben sene
Sen mene
Takka tukka
Mukasko tukka
Lehzen ahzen
Kabren mahzen
 
Alıntı ile Yanıt