|
Rüya kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı
|
Bizi bilgilendirrrrr
|
1. Kaleh Pacheh
Kaleh Pacheh, Farsça'da "baş ve ayak" anlamına gelen, İran ve Orta Doğu'da yaygın olarak tüketilen bir geleneksel yemek. Genellikle koyun başı ve ayaklarından yapılan bu yemek, kahvaltı veya öğle yemeği olarak tüketilir.
2. Anticuchos de Corazon
Anticuchos de corazon, Türkçe çevirisiyle "kalp şişleri" veya "ızgara kalp", Peru ve Bolivya'da yaygın bir sokak yiyeceğidir. Dana kalbi, baharatlarla marine edildikten sonra şişlere geçirilerek ızgarada pişirilir. Anticuchos, genellikle sarımsak, soğan, aji panca, kimyon ve karabiber gibi baharatlarla marine edilir ve ızgarada kızartılır.
3. Gyutan
Gyūtan (牛タン) , ızgara dana dilinden yapılan bir Japon yemeğidir . Gyūtan kelimesi, Japonca inek kelimesi (牛, gyū ) ve İngilizce dil kelimesinin birleşimidir . Gyūtan kelimesi tam anlamıyla "inek dili" anlamına geldiğinden, Japonya'da inek dillerini ifade etmek için de kullanılır .