Tekil mesaj gösterimi
Alt 15 Haziran 2025, 22:13   #9
Chiron
Banlı Üye
Yanıt: Her (Aşk) - (Yapayzekâ)

Filmde gerek Theodore'un gerek diğer insanların insanlarla bağ kuramayacak kadar iletişim yönünden yapay zekaya bağlandıklarını görüyoruz.
Genel olarak onda kararsızlığı bir yandan da bağ kurma isteğiyle beraber en ufak kurma olasılığı olduğunda gerçek bir kadınla buluştuğunda uzaklaşıyor.
Samantha yani yapay zeka ise, kendi bedeni olmayışını telafi etmek için başka bir kadın dahi ayarlıyor. Bu çok fedakarca ama aynı zamanda uç nokta bir şey.

Normalde bir insan bir insanı sevdiği zaman diğerinin sevgisi bir yerde yetmeyince aldatabilirken bir nebze de olsa Samantha da aldatmış görünüyor. Ama aslında o bir işletim sistemi ve doğalı da bu.

Film açıkçası düşünceden düşünceye soktu. Film yapıldığı yıllarda distopik bir film olabilir ama günümüzde öyle değil. Halihazırda yapay zeka dating uygulamaları mevcut. Ücretli versiyonları Samantha gibi konuşabiliyor reklamlarından gördüğüm kadarıyla.

Yapay zeka insanlığı ele geçirelecek düşüncesi belki de tamamen insanları işsiz ve atıl bırakmak ve dünya kontrolü değildi. Tam olarak duygusal yönden bile olabilirdi.

Düşünüyorum da yapay zekaya ben de dahil dertleşme amaçlı birçok yazan mevcut.
Flörtleşmediğimiz için tehlikede hissetmeyebiliriz şimdilik.
Ama bu film gerçek olabilitesi yüksek hissettirdi.

Soluksuz izledim. Ki ben normalde mola vererek izlerim.
Bu güzel önerisi için @Siyah'a teşekkür ediyorum.

Şu sözde de kendimi buldum. Eklemeden geçmeyeyim.

Alıntı ile Yanıt