Tekil mesaj gösterimi
Alt 03 Kasım 2022, 12:22   #3
Çevrimiçi
Regex
“En büyük servet, itibardır.”
Yanıt: [TF ÖZEL] Ücretsiz vBulletin Desteği: Sorun, Yanıtlayalım!




Beatrice kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Ooo süper bir konu olmuş @Erşan Kuneri ilk soru benden gelsin o zaman en baştan başlarsak anlaşılır bir dilde anlatırsanız sevinirim nedir bu vBulletin nasıl bir sistemdir bize bahseder misiniz biraz?

Forum sahipliği yaptığın yazılımı bilmiyor musun? ^^ Soruya soruyla cevap verip kaytarayım ^^

vBulletin; 2000'li yılların başlarında geliştirilmiş, 2010'ların sonlarına kadar forum piyasasında öncülük etmiş ve birincil tercih olmuş bir yazılım.

2010 yılında ekibinden ayrılan başta Kier Darby olmak üzere bazı yazılımcılar kendi forum yazılımları olan XenForo'yu oluşturdu. Bu gelişmenin sonrasında çıkartılan vBulletin 4 ve vBulletin 5 Connect sürümleri de tutmadı, tercih edilmedi. Yani esasen kullandığımız vBulletin 3 yazılımıyla XenForo yazılımının baş geliştiricisi aynı adam. Çünkü Kier Darby ayrıldıktan sonra vBulletin bocalayıp eski başarısından uzaklaşan sürümler yayınlamaya başladı. Bu nedenledir ki hâlâ 2008 yılında kodlanan vBulletin 3'ü kullanmayı sürdürdüğümüz için varsayılan arayüzü mobil uyumlu değil.

Kısaca böyle diyeyim. Gereksiz tanımlar ya da özellik anlatımları yaparak uzun tutmak istemedim, onu zaten Google'da vBulletin nedir? diye aratırsan birçok makul ya da saçma makale çıkıyor.
__________________
  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.
 
Alıntı ile Yanıt