Tekil mesaj gösterimi
Alt 11 Kasım 2025, 17:13   #11
Regex
rgxadmn
Ruh HalimMesgul
Yanıt: Teknik Duyurular

Bu, bir teknik duyuru sayılır mı? Evet, sayılır. Peki; genel anlamda üyeleri ilgilendirir mi? Kullanımda bir farklılık olacak mı? Olmayacak. Dolayısıyla dilerseniz bu ilk satırdan sonrasını okumayabilirsiniz.

---

Bilindiği üzere bizim de kullandığımız vBulletin 3 altyapılı forumlarda logo URL'i ya biçim ölçülerinden $stylevar[titleimage] değişkeninin yolu güncellenerek, ya da header şablonundaki kodların arasından aranıp bulunarak değiştirilir. TrendForum özelinde konuşacak olursam; tabii ki @Beatrice de, @Astrea da bunu yapmayı biliyorlar. Ancak mobilden kod düzenlemek, hele ki o an için müsaitlik pek elverişli değilse biraz uğraştırıcı olabiliyor. Ben de bunu hem daha kolay hem de pratik hale getirmek için küçük bir eklenti yazdım. Paneldeki görüntüsünü şöyle bırakayım.

Şimdilik bu şekilde. Özel günlerde; varsayılan logo URL kısmına hiç dokunmadan, geçici logo URL'ini değiştirerek ve varsayılan logoyu göster seçeneğini de hayır yaparak kolaylıkla logo değişikliği sağlanabilecek.

İleride Eklemeyi Planladıklarım:
  • Sürükle bırak ile URL belirtmeden, geçici logoları doğrudan dahili sunucuya çekmek. Bu; daha çok @Serpentis Noctis'in de işini kolaylaştırır. Hızlı Resim'e yükleyeceğine, TrendForum'a yüklersin kanki.
  • Milli ve dini bayramlar ile diğer özel günler için otomatik alanlar oluşturup (örneğin 23 Nisan, 29 Ekim, 10 Kasım gibi) bu alanlara girilen logo URL'lerini doğrudan o tarih geldiğinde 00:00'da sistem etkinleştirip, ertesi gün 00:00 olduğunda yeniden varsayılana dönecek.

Bunları da ilk fırsatta yazıp eklentinin v1.1 sürümüne eklerim.

Hep söylediğimiz gibi, TrendForum'da üye olmak bir ayrıcalıktır ancak yönetici olmak da bir o kadar ayrıcalıktır. ^^

Not: Kaynak kodların farklı platformlar üzerinde kullanılıp kullanılmayacağının takdiri, geliştirici olarak şahsıma aittir ve şu an için dağıtımını düşünmüyorum. Teşekkürler.