|
Yanıt: Sosyal medya kullanmamak bir eksiklik midir?
Kullanmamanın eksiklik olabilmesi için kullanmanın bir artı katması gerekir. Sosyal medyanın ana kullanım sebeplerinin hepsinin alternatifi mevcuttur. Amaç bu olmasa da, günümüz sosyal medya kullanımı artık dopamin bağımlılığına evrilmiş durumdadır.
Bir parça kendimi de dahil ederek ve üzülerek ifade etmem gerekir ki; sosyal medya, temel anlamda insanların dopamin ihtiyaçlarını karşılamak adına bilgilerini alışverişe konu ettikleri platformlar ağı olmuş durumda. Takdir edersiniz ki günümüz dünyasında en değerli kavram 'bilgi'dir. Çünkü bilgi güçtür.
"Bilgimin kullanılmasıyla ilgili bir sorunum yok" diyen kitleyi desteklememekle birlikte saygı ile karşılıyorum. Lâkin yıllardır yediğinden içtiğine, bulunduğu yerden gideceği yere tüm bilgileri, büyük bir zevkle ve kendi elleriyle sunan insanların bunu 'salt' olarak eksikliklerini gidermek veya hayatlarına artı katmak için yapıyor olmalarını rasyonel bulamam. Bu süreç sadece, 'farkında olmadıkları' ile izah edilebilir ki bu kıyasen haklı bir sebeptir.
Şahsım olarak; ne yasal, ne de el altından bilgimin kullanılmasını, işlenmesini, tasnif edilmesini, profilleştirilmesini ve paylaşılmasını kesinlikle doğru bulmuyorum fakat sosyal medya şu an tamamen bu sistem üzerine kurulu.
Sosyal medyanın bu amacını dün de doğru bulmuyordum, şuanda da doğru bulmuyorum, ileride de doğru bulmamaya devam edeceğim.
Tüm bu koşullar altında ezcümle; sosyal medyayı kullanmamak bilinçli bir insan için tercih, kullanmak ise bir hasar (psikolojide radikal kabul olarak geçer) kabulüdür.
Mesaj içerikleri, TF üyelerine özeldir
Yanıtın tamamını görüntülemek için oturum açabilir veya üye olabilirsiniz.
Sadece kahve içerken "Yazar"
◢
|