Tekil mesaj gösterimi
Alt 20 Kasım 2022, 16:51   #2
Regex
rgxadmn
Ruh HalimMesgul
Yanıt: Neyi özlediniz sanal ortamlarda

Fatih ben senin gibi rap forumlarında takılmadım ama dediğin doğru; görsellik IRC forumlarında da cidden ikinci plandaydı. Bu söyleyeceğim şeyi muhtemelen burada bir tek @CtrL hatırlayacaktır. Mesela o zamanlarda -hâlâ en aktif platform olan, o zamanın tekeli diyebileceğimiz- IRC forum sitesinde ranklar bile yoktu. Özel başlık alanından yazılı olarak rütbeleri ekleyip gruplardan da renk ayarı verirdik.

User
Voice (+)
Vop (+)
Halfop (%)
Hop (%)
Op (@)
Aop (@)
Sop (&)
Successor (~)
Founder (~)

Bunlar mesaj sayısına göre kullanıcı başlıkları olurdu ve rank diye bir şeyi bilmezdik. Şimdilerde tag (kullanıcı başlığı) dediğimiz yere; admincp'deki özel başlık alanından mesaj sayısına göre tanımlayarak eklerdik. Keza aynı şekilde Admin, Süper Moderatör gibi şeylerin de rankı olmazdı. Admin'e red, Süper Moderatör'e orange verir geçerdik.

CSS'ten bahsetmiyorum XenForo'daki gibi CSS rank da değil, bildiğin tag gibi olurdu ranklar. Kimse de garipsemezdi. 2009-2010'lardan sonra rankı olmayan foruma bu ne lan? deyip sahibini dövüyorlar. Yani o öncelik durumu sadece rap forumlarına has bir şey değilmiş anladığım kadarıyla. Eskiden sosyal medya diye bir şey yoktu, internetin kalbi forumlardı çünkü. Sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle birlikte forumlarda da görsellik ve tasarımsal iyileştirmeler daha fazla öncelik kazandı. Biraz da monitör inchleriyle, insanların artık interneti içselleştirip kalite ve standart arayışıyla da ilgili olabilir. O zamanlarda Nokia kullanırken şimdi iOS ve Android kıyaslıyoruz ya; belki de böyle bir farkındalık meselesi. Teknoloji geliştikçe doyum da zorlaşıyor, arayış ve kriter çıtası yükseliyor.
Mesaj içerikleri, TF üyelerine özeldir
Yanıtın tamamını görüntülemek için oturum açabilir veya üye olabilirsiniz.

Alıntı ile Yanıt