|
Regex kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı
|
Yeni geliştirdiğim [Rgx] Video Embedder eklentisiyle, şu andan itibaren;
- Eskiden olduğu gibi YouTube (ve tabii ki YouTu.be, YouTube Shorts, YouTube Music, Mobil YouTube da dahil)
- Vocaroo -ya da Voca.ro-
- TikTok
- SoundCloud
- Vimeo
- Streamable
platformlarında bulunan video ve ses dosyalarını doğrudan forumda paylaşabileceksiniz. Linke tıklamaya gerek olmadan, embed replacement sayesinde artık direkt forum üzerinden oynatılabilecek bu medyalar.
YouTube'un embedleri zaten kaldırdığım eski eklentide (passiveVid) de mevcuttu, forumda sıklıkla paylaşım yaptığınız ve paylaşımları gördüğünüz için örneklendirmeye gerek duymuyorum. Vocaroo'dan oynatılabilen ses örneklerine ulaşmak için: TF - Amatör Sesler konusuna bakabilirsiniz. Çok daha güzel durmadı mı böyle? Evet, bence de öyle. ^^
Forumda arama yaparak buldum, TikTok için de örnek konu: Bayramda Kızlar vs Erkekler
Yapmanız gereken tek şey; bu platformlardaki ilgili medyanın linkini alıp doğrudan konuya yapıştırmak.
Olur ya, kullanım ile ortaya çıkacak bug'larda -gönderilerinizde fazladan kod gözükmesi, bazı linkler dönüşürken bazılarının dönüşmemesi gibi- beni etiketlemekten, ilgili öneri/şikâyet konusuna yazmaktan ya da PM göndermekten çekinmeyin. İçinden geçeriz ^^
Keyifle kullanmanızı, forum deneyiminizi artırmasını diliyorum.
|
|
Regex kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı
|
Bildiğiniz gibi Spotify üzerinden paylaşmak istediğiniz track, albüm ve playlistleri foruma eklemek epey bir meşakkatliydi. Hatta bununla ilgili geçmişte BB kod olarak ekledikten sonra kullanım anlatımı konusunda benimle birlikte o dönem teknik admin olan @Bahtiyar hem detaylı hem de videolu anlatımlar hazırlamak durumunda kalmıştı.
Geçtiğimiz günlerde Spotify embedinin bozulduğuna ilişkin bir bildirim aldım, hazır elim değmişken bu meşakkati de sonlandırayım dedim. Artık URL'den ID kesmeyle, BB kodunun arasına yerleştirmeyle, başına sonuna dikkat etmeyle uğraşmayacaksınız. Tıpkı YouTube platformunda -ve yine geçtiğimiz günlerde gelen Vocaroo, TikTok vs.- olduğu gibi; doğrudan linki konuya yapıştırarak Spotify paylaşımlarınızı gerçekleştirebileceksiniz.
Pek tabii ki bununla birlikte eskiden doğrudan konulara link atılarak yapılan Spotify paylaşımları da, bir anda forum üzerinden oynatılabilir duruma geldi. Yani yalnızca yeni gönderileri değil, bugüne kadar yazılan mesajları da kapsıyor. Hem bunu, hem de Spotify paylaşımını örneklendirmek adına @f8r7t adlı kullanıcımızın henüz yeni sayılabilecek gönderisini sunayım.
Şu an ne dinliyorsun?
Ayrıca artık yalnızca track, albüm ya da çalma listesi değil, bunların yanı sıra show (podcast), episode ve artist paylaşımları da yapabileceksiniz.
Bildirimi için @Jayus'a teşekkür eder, keyifle kullanmanızı dilerim.
@SpotifAyhan'a da selam olsun; bu kullanım kolaylığını görürse belki uğrar yeniden buralara.
|
GÜNCELLEME: [Rgx] Video Embedder v1.2
Forumun öneri başlığında geçtiğimiz günlerde konuştuğumuz üzere; alıntıdaki mesajlardaki platformların yanı sıra artık X (Twitter), Instagram, Pinterest, Dailymotion ve Twitch üzerinden de paylaşımları doğrudan bağlantıyı gönderiye kopyalayarak gerçekleştirebileceksiniz.
Spotify'da yaşadığımız eski mesajlardaki BB kodları tek tek düzeltme külfetiyle yönetici arkadaşları uğraştırmamak için Tweet ve Instagram BB kodlarını kaldırmadım. Editörden bunlara tıklayarak eski sistemdeki gibi de paylaşabileceksiniz ancak bence buna gerek yok, hiç uğraşmayın. Linki doğrudan kopyaladığınızda otomatik dönüşecek ve forum üzerinden oynatılabilir olacaktır.
Keyifli forumlar dilerim.