Tekil mesaj gösterimi
Alt 26 Kasım 2022, 01:25   #5
Er Şaban
Charismax
Yanıt: Barış Manço yaşasaydı AKP'li mi olurdu?

Feeds kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
ve aynı şekilde kemal sunal'da akp'li olurdu..

Erşan Kuneri kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
AKP ilk kurulduğunda 3 "Y" ile mücadele etme misyonu olduğu iddiasındaydı: Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar. Şu an bunların hangisiyle mücadele ediliyor Fatih? Bilakis AKP'nin eleştirildiği temel konular bunlar değil mi? Barış Manço bunu görebilecek bir adam. Dediğim gibi, belki ilk dönemlerinde veya 2010 zamanı yetmez ama evetçiliğin popüler olduğu dönemde (Kemal Sunal ile de kastettiğin durum) bu rüzgara kapılabilirdi diyeceğim ancak günümüzdeki ekonomik koşulların, siyasi atmosferin ve bu 3Y'nin hepsinin artarak devam ediyor oluşunun sonucu pek mantığım almıyor. Kalkıp CHP'li olurdu gibi bir şey tabii ki söylemiyorum. Ancak Anadolu insanına değer vermesi kadar olması gereken ve olagelenle ilgili de şarkıları mevcut eleştirel anlamda. Halil İbrahim Sofrası bunun en bariz örneği. O yüzden ben öyle düşünmüyorum. Gerçi belki Orhan Gencebay yıllar önce vefat etseydi onun için de böyle derdik bilmiyorum. Olmamışı konuşmak biraz da bu yüzden ütopya/distopya tahmini anlamında sıkıntılı, birçok faktörü değerlendirerek ancak en olağan doğruya yaklaşılabilir. Yine de o insanın bedeninde ruh olarak yaşamadıkça, neleri kıstas alırdı ve ne yapardı bilemeyiz. Yine de yaşasaydı İyi Partili olurdu gibime geliyor.

Feeds kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
ama bu sonradan geçişler gibi son zamana bakarsak sol' destekli olurdu...

Ben dedim zaten burda iki ihtimalli cevap verdim ..

Şuan yaşamadığı için ne dersek o olurdu
Mukasko tukka
Lehzen ahzen
Kabren mahzen

Alıntı ile Yanıt