Yanıt: Türk mutfağından en çok hangi yemeği seversin?
Birçok yemeğini severim. Ama ben Arap kökenliyim. Ve herkes gibi gençliğe kadar sürekli alıştırılmış yemeklere aşığım ben. Mesela;
İçli köfte;
Türkiye'nin her yerinde yapılan bir yemek. Ama orjinali yine bize, yani "Arap" kökenli bir yemektir. Ve Türkiye genelinde "Hatay" dışında diğer şehirlerde yanlış şekilde tanıtılıp yapılıyor. Ben kısa süre önce orjinalini göstermiştim. Eee bu kitaplarda bile yazıyor..
Sarımsaklı köfte;
Adana'ya özgü bir yemektir. En iyisini kesinlikle o şehirde yersiniz. İç harcı içli köfte ile aynıdır ama şekli ve yapılışı farklıdır. Ama eminim ki sarımsak sevmeyen bir insan bile 2-3 lokma yedikten sonra devam edecektir yemeye.
Oruk;
Yine Arap kökenli bir yemektir aslında. Ama bu ülkede yaşadığımız için farklı lanse ediliyor. İç harcı yine "içli köfte" ile aynıdır. Tek fark harc içindedir ve çember şekliyle içindedir.
Kuyruk yağı olan yemekleri asla yemem. Kuzu eti asla ama asla. Ne hal hatır, ne de bir güç kuvvet bana kuzu etini yediremez. Kokusu bile tiksindirir beni, değil yemesi.
Sakatat mesela. Abi benim midem kabul etmiyor. Ne kokoreç, ne diğerleri. Sakatat adına hiçbir yemeği yiyemem.
|