Tekil mesaj gösterimi
Alt 29 Kasım 2022, 09:19   #1
Çevrimdışı
DeepSilence
Banlı Üye
Zen 4 Mimarili Mobil İşlemciler Geliyor: Dragon Range ve Phoenix




Zen 4 Mimarili Mobil İşlemciler Geliyor: Dragon Range ve Phoenix
Www.TrendForum.Net

Coelacanth’s Dream kayıtları, Linux çekirdeği için henüz piyasaya çıkmamış olan ve Zen 4 APU’lara destek ekleyen bir güncellemeyi gün yüzüne çıkardı. Yepyeni çekirdeklere sahip olan mobil APU’ların Dragon Range ve Phoenix kod adıyla geleceğini biliyoruz. CPU çekirdekleri bir yana, entegre grafikler tarafında RDNA 3 mimarisinin kullanılma ihtimali var.

Zen 4 destekli Dragon Range, yüksek performanslı oyun dizüstü bilgisayarları için gelecek ve muhtemelen Ryzen 7045 serisi olarak anılacak. Bu mobil işlemciler 55W gibi yüksek varsayılan TDP değerlerine sahip olacak.

Ryzen 7040 serisi Phoenix APU’ları daha yaygın şekilde göreceğiz. Phoenix serisi 35W ile 45W arasında TDP ile derecelendirilecek. Mobil işlemcilerin Zen 4 mimarisine dayandığını biliyoruz, ancak RDNA 3 grafik mimarisi için halen kesin bir şey söyleyemiyoruz. Eğer bu ihtimal gerçekleşirse yeni APU’lar hem CPU hem GPU tarafında çok ciddi atılımlar yapacak.

Dragon Range ve Phoenix’in çıkış tarihi bilinmiyor olsa da, Ocak ayının ilk günlerinde, CES 2023’te resmi bir tanıtım görmek şaşırtıcı olmaz.
 
Alıntı ile Yanıt