Forum Logo




Zen 4 Mimarili Mobil İşlemciler Geliyor: Dragon Range ve Phoenix

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 29 Kasım 2022, 09:19   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Zen 4 Mimarili Mobil İşlemciler Geliyor: Dragon Range ve Phoenix




Zen 4 Mimarili Mobil İşlemciler Geliyor: Dragon Range ve Phoenix
Www.TrendForum.Net

Coelacanth’s Dream kayıtları, Linux çekirdeği için henüz piyasaya çıkmamış olan ve Zen 4 APU’lara destek ekleyen bir güncellemeyi gün yüzüne çıkardı. Yepyeni çekirdeklere sahip olan mobil APU’ların Dragon Range ve Phoenix kod adıyla geleceğini biliyoruz. CPU çekirdekleri bir yana, entegre grafikler tarafında RDNA 3 mimarisinin kullanılma ihtimali var.

Zen 4 destekli Dragon Range, yüksek performanslı oyun dizüstü bilgisayarları için gelecek ve muhtemelen Ryzen 7045 serisi olarak anılacak. Bu mobil işlemciler 55W gibi yüksek varsayılan TDP değerlerine sahip olacak.

Ryzen 7040 serisi Phoenix APU’ları daha yaygın şekilde göreceğiz. Phoenix serisi 35W ile 45W arasında TDP ile derecelendirilecek. Mobil işlemcilerin Zen 4 mimarisine dayandığını biliyoruz, ancak RDNA 3 grafik mimarisi için halen kesin bir şey söyleyemiyoruz. Eğer bu ihtimal gerçekleşirse yeni APU’lar hem CPU hem GPU tarafında çok ciddi atılımlar yapacak.

Dragon Range ve Phoenix’in çıkış tarihi bilinmiyor olsa da, Ocak ayının ilk günlerinde, CES 2023’te resmi bir tanıtım görmek şaşırtıcı olmaz.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
dragon, geliyor, mimarili, mobil, phoenix, range, İşlemciler, zen


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
AMD, Ryzen 7000 ‘Mobil’ İşlemciler Üzerinde Çalışıyor KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 15 Ağustos 2022 21:02
Intel 13. Nesil Mobil ve Masaüstü İşlemciler Yaklaşıyor KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 12 Temmuz 2022 10:13
4nm Zen 4 Mobil İşlemci Göründü: Phoenix Point KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 18 Haziran 2022 18:38
Mobil Oyun Devi Zynga, Rockstar ile Aynı Çatı Altına Giriyor: Gözler Mobil GTA V'te! KoJiRo Oyun Haberleri 0 25 Mayıs 2022 22:07
Mobil Oyun Devi Zynga, Rockstar ile Aynı Çatı Altına Giriyor: Gözler Mobil GTA V'te! KoJiRo Oyun Haberleri 0 23 Mayıs 2022 19:45




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net