05.02.2026 - PERŞEMBE
15. Gün İftar Menüsü
Özlemle beklenen mübarek ayı yarıladık bile! Her gün olduğu gibi bugün de Nefis Yemek Tarifleri farklı iftar menüsü seçenekleriyle yanınızda. 15. güne özel iftar çorbaları için sıcacık bir lezzet lokanta usulü mercimek çorbası, doyurucu iftar yemeği viral olan et döner tarifi ve yanında iftar salataları arasında çok beğenilen humus yer alıyor. İftar tatlıları olarak favoriniz olacak kadayıflı çıtır baklava sizi bekliyor. Her yaşa hitap edebilecek menümüzü deneyeceklere afiyet olsun!
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı et yada kemik suyu ( isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı tuz
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı zerdeçal
2 litre sıcak su
Sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mercimeği birkaç kez iyice yıkayıp tencereye koyalım. Üzerine yarım ay piyazlık doğranmış soğanı ilave edelim. Tuzu ve sıcak suyu ilave edelim. Varsa et suyu veya bulyon koyup karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp üzerindeki köpükleri alalım. Yarım saat kadar pişirelim.
- Ayrı bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını koyalım. Unu ilave edip 2-3 dakika kavuralım. Zerdeçalı ve kimyonu ilave edelim. 2 su bardağı sıcak su ilave edip karıştıralım. Altını kapatıp kaynamakta olan çorbamıza katalım.
- Blendırdan geçirip 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım. Kıvamını kontrol edelim. Eğer çok koyu kıvamda ise sıcak su ilave edebilirsiniz.
- Tavaya tereyağı ve sıvı yağı koyup eritelim. İsteyen sadece sıvı yağda olur. Altını kapatıp biberi ilave edip karıştıralım. Çorbayı kaselere koyup üzerine sosunu gezdirelim. Afiyet olsun.
Viral Olan Et Döner Tarifi (Mutlaka Denenmeli)
Viral Olan Et Döner Tarifi (Mutlaka Denenmeli) İçin Malzemeler
700 gram kıyma
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Viral Olan Et Döner Tarifi (Mutlaka Denenmeli) Nasıl Yapılır?
- Bütün malzemelerimizi robota alıp iyice karışana kadar çekiyoruz. Ben harcımı dört eşit parçaya ayırdım.
- Her parçayı iki yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla açıp incelttim, sonra rulo şeklinde sarıp fırın tepsisine dizdim.
- Önceden ısıttığım 200 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirdim. Dönerimiz servise hazır * ben sonuçtan çok memnun kaldım umarım sizlerde beğenirsiniz☺ï¸� afiyet olsun .
Humus
Humus Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı haşlanmış nohut kabukları soyulmuş.425 gram yapıyor
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı limon suyu
Yarım su bardağı tahin
6 yemek kaşığı soğuk su
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kimyon
Üzeri için;
Zeytinyağı
Toz kırmızı biber
İnce kıyılmış maydanoz
Humus Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sarımsağı rendeleyip zeytin yağında bir kaç dakika bekletelim.
- Mutfak robotunun içine haşlanmış kabuğu soyulmuş nohutları alalım .
- Üzerine tahini, bekletilmiş zeytinyağlı sarımsağı ve 3 yemek kaşığı suyu robottan geçirelim.
- Üzerine kimyon, tuz, zeytinyağı ve kalan 3 yemek kaşığı suyu ilave edip pürüzsüz ipeksi bir kıvam oluncaya kadar robottan geçirelim.
- Servis tabağına alalım kaşıkla şekil verelim üzerine zeytinyağı, susam, toz kırmızıbiber ve taze kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapalım.
â�—ï¸�İyi bir humus için 3 püf noktaâ�—ï¸�
â�—ï¸� Sarımsağı zeytin yağında bekletmemizin sebebi, zeytinyağı sarımsağın çiğ kokusunu yani keskin kokusunu alıyor .â�—ï¸� Kaliteli bir tahin kullanmak .â�—ï¸�Nohutların kabuklarını soymak.
Afiyet olsun.
Kadayıflı Çıtır Baklava
Kadayıflı Çıtır Baklava Tarifi İçin Malzemeler
1 paket baklavalık yufka ( 800gr)
500 gram çekilmiş ceviz içi
300 gram taze kadayıf
300-350 gram tereyağ
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Şerbet için;
6.5 su bardağı su
6 su bardağı şeker
1 dilim limon
Kadayıflı Çıtır Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbet hazırlanır. Şeker ve su eriyene kadar karıştırılır ve ocağa alınır.
- Tamamen eriyip kaynamaya başlayınca kapağı kapalı olarak 20-25 dk rengi sararıp yoğunlaşana kadar kaynatılır. ( kapağı kapatmak şekerlenmemesi için önemli )
- Yufkalar paketinden çıkarılıp nemli bir mutfak bezi ile örtülür.
- Hazır yufkalar çabuk kuruyor hızlı davranın ve üzerini mutlaka örtün.
- Tereyağ kısık ateşte eritilmeye başlanır.
- Dikkatli şekilde üzerindeki köpük alınır. Köpükler baklavanın yanık yanık olmasına sebep olur, mümkün olduğunca ayırmak gerekir.
- Ocaktan alınır ve ayçiçek yağı eklenir.
- Kadayıflar ince ince kıyılır.
- 2 adet yufka serilir yağlanır.
- Üzerine 2 adet daha serilir ve iyine fırçayla yağlanır.
- Kadayıf ve ceviz serpilir ve rulo yapılarak sarılır.
- İstenilen genişlikte dilimlenerek tepsiye dizilir.
- Tatlı üzerine dibine çöken tortu kısmını eklemeden yağ gezdirilir.
- 160 derece alt üst ayarda ağır ağır kızarana kadar pişirilir.
- İlk yarım saat tepsi üzerine yağlı kağıt sererseniz kuruyarak yanmadan tam kıvamında pişer.
- Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak şekilde şerbeti verilir.
- Üzeri tamamen soğuyana kadar kapatılmaz. Afiyet olsun â�£ï¸� mutlu bayramlar .