|
Yanıt: Birinin sizden hoşlandığını nasıl anlarsınız?
Kültürden kültüre bu algı parametriği çok değişiyor, bu sebeple anlama noktasında ben de biraz kapalıyım. Daha doğrusu odaklandığım öncelik o olmuyor, haliyle bariz tetikleyici yok ise fark etmek mümkün hale gelmiyor. Bir his var ise doğrudan söylenmeli, kaldı ki sağlıklı iletişime sahip insanlar öyle yapıyorlar. Gerçek dünyadaki ilişkiler Kore dizilerindeki gibi değil.
Kültürel dinamiklerden dolayı coğrafyadan coğrafyaya durum farkındalığı eşiği ciddi değişimler yaşıyor. Yaşadığım ülkelerin çoğunda karşı cinsinizle normal insan ilişkisine sahip olabiliyor, yiyip içebiliyor, konsere ve tatile gidebiliyorsunuz. Karşıt ilişkiler sadece siyah ve beyazdan, ya hep ya hiçten ibaret değil. Ben öğrencilik hayatımda bir çok kez karşı cinslerimin de olduğu evlerde yaşadım. Tabi bazı kadınların dünyasını çok yakından gördüğünüzde de cinsiyetten bir soğukluk yaşıyorsunuz o ayrı bir başlığın konusu.
Son olarak; başka bir postta aktarmıştım. Bazı kültürlerde kadın ile erkek birbirine uzak yetiştiriliyor. İlerleyen dönemlerde bu durum sosyal iletişim ve ilişkilerde ciddi problemler yaratabiliyor. Özellikle erkek tarafı kadının yanında nasıl davranacağını, nasıl hissedeceğini, ne tepki vereceğini iyi ayarlayamıyor çünkü taban tabana uzak yetişmiş olabiliyor. Böyle olunca da biri diğerini meta olarak, öteki diğerini cinsel obje olarak görüyor. Çevre ve kültürel kodlar ziyadesiyle önemli.
Muhabbetle.
Mesaj içerikleri, TF üyelerine özeldir
Yanıtın tamamını görüntülemek için oturum açabilir veya üye olabilirsiniz.
Sadece kahve içerken "Yazar"
◢
|