Konu: Kanserim
Tekil mesaj gösterimi
Alt 12 Mart 2026, 16:55   #31
Roger
Yıldızların Sahibi.
Ruh HalimSakin
Yanıt: Kanserim

Roger kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Buraya böyle bir yazı yazacağım aklımın ucundan geçmezdi. Yazmayı da çok sevmem; ama insan bu durumdayken dışarıya vuramadığında kalemine sarılıyor. Kendi adıma ben böyleydim.
10 gün önce bir gerçekle yüzleştim. Geçmiş yılda atlattığımı sandığım kanser, şimdi yeniden, farklı bir şekilde karşıma çıktı.
Ben lenfoma kanseriyim.
Nasıl hissetmem gerektiğini tam olarak bilmiyorum. İlk teşhisi aldığım günkü o tarifsiz hissizlik yine üzerimde; ne tam bir korku ne de gözyaşı.. Daha çok, insanın içini sessizce dolduran bir boşluk.
Ama biliyorum: Dirayetliyim. Güçlü olmak zorundayım. Çünkü bu mücadeleyi daha önce verdim ve kazandım. Şimdi yeniden aynı yoldayım; daha bilinçli, daha dayanıklı ve daha kararlı..
Bu hastalık beni tanıyor olabilir ama ben onu daha iyi tanıyorum. Yorulacağım, zorlanacağım belki; fakat pes etmeyeceğim. Çünkü ben yalnızca hayatta kalmaya değil, yeniden ayağa kalkmaya niyetliyim.

02/02/2026
SAY

Bu yazıyı yazalı bir ay oldu hatta 1 ayı bile geçti. Zaman ne çabuk geçiyor değil mi? Sadece geçen zaman mıydı peki?..

İlk kemoterapimi aldım. Ve evet, hayatım artık eskisi gibi değil. O enerjim sanki tükenmiş gibi.
Gün içinde ne yapıyorsun diye sorarsanız… “Hiçbir şey” diyebilirim. Ama aslında çok şey yapıyorum: dizi izliyorum, kitap okuyorum, makaleler yazıyorum, araştırmalar yapıyorum. Yine de bunların hepsi sanki içimde bir boşlukla yapılıyormuş gibi… Var ama yok gibi.
Kemoterapinin yan etkilerini de artık fazlasıyla hissediyorum. Yarın ikinci kemoterapimi alacağım. O kürden sonra yan etkilerin daha da artacağını biliyorum. Belki en sevdiğim yemekler, tatlılar, içecekler bile canımı çekmeyecek ki çekmiyor artık. Bu süreçte tartılmayı hiç istemem ama dün bi bakayım dedim. Kilo verdiğimi biliyordum, görüyordum aynaya her baktığımda. 10 kilo vermişim.. Ama yine de ederim var ya çok şükür. )

Velhasıl kelam bildiğim tek şey var:
Bu süreç bitiyor.
Gerçekten bitiyor.
Az kaldı..

Alıntı ile Yanıt