Tekil mesaj gösterimi
Alt 07 Aralık 2022, 16:00   #1
Çevrimiçi
Beatrice
Patatesli Hingel




Patatesli Hingel
Www.TrendForum.Net

Patatesli Hingel Tarifi İçin Malzemeler




Hamuru için;

4 su bardağı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı kadar su
İçi için;

4 adet patates
1 adet kurusoğan
1 yemek kaşığı salça
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Sıvı yağ
Üzeri için;

Sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt
Sosu için;

1 tatlı kaşığı salça
Toz kırmızı biber
Tuz
Sıvı yağ
Su
Patatesli Hingel Tarifi Yapılışı
Patatesleri haşlayın. Sıvıyağda minik doğranmış soğanları kavurun. İçine salçayı ve baharatları ekleyin salça kokusu çıkana kadar kavurun. Haşlanmış ve rendelenmiş patatesleri ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Hamur malzemelerini karıştırın. Suyunu yavaş ekleyin ve orta yumuşaklık da bir hamur elde edin ve dinlenmeye bırakın. Hamuru iki parçaya bölün açması daha kolay olur. Mantı inceliğinde açtığınız hamuru çay bardağı ile kesin. İçten koyun ve kapatın. Çatal ile kenarlarına şekil verin. Derin bir tencereye su tuz ve az sıvı yağ koyun. Kaynayınca hazırlanan hamurları içine atın. Haşlananlar yüzeye çıkacaktır. Süzgeç ile alın. Sıcaklığı çıkınca yoğurdunu gezdirin üzerine. Sosu için sıvı yağda salçayı kavurun baharatlarını ekleyin. Az su ile sosu açın ve kıvamlandırın. Sosu da yoğurdun üzerine gezdirin. Afiyetle yiyin.

Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt