27 Mart 2026, 23:24
|
|
|
Ruh HalimDusunceli
|
Yanıt: Litvanyalı kadınlar, 40 yaş ve üzeri Türk erkeklerine seslendi
Yani bu konu tam olarak böyle değil, bana PR ya da dezenformasyon gibi geldi 
Litvanya çok büyük bir ülke değil. Diğer baltık Baltık ülkeleri gibi küçük bir ülke. Küçüklükten kastım sadece coğrafi olarak değil, nüfus olarak da küçükler. 2.5 Milyon nüfusu vardı yanlış hatırlamıyorsam, Danimarka'nın yarısından da küçük. Danimarka dahi bildiğiniz gibi küçük bir ülkedir.
Litvanya'nın çoğu tarım arazisi, düzlük ama araçla gezmesi çok güzel. Oradaki sorun ve belki de bu konu başlığının açılmasının arka planını besleyen durum, kadın nüfusunun erkeklerden fazla olması. Doğurganlık oranı da çok düşük. Erkekler çok seçici, çok fazla bekar kalan ve evlenmeyen kadın oluyor. Doğurganlığın düşük olmasının sebebi de buradan kaynaklanıyor. Erkekler aile kurmaya çok hevesli olmuyorlar seçenek çok olunca, olanlar da çok çocuk yapmıyor.
Diğer konuda ise, Litvanyalı kadınlar genelde daha bronz olan İspanyol ve İtalyan erkeklerini seviyorlar, burası doğru. Bu aslında her coğrafya için geçerli. Her coğrafyada ender olan değerlidir, bunu unutmayın. Uzak doğu veya Afrika'ya gittiğinizde sizi el üstünde tuttuklarını görürsünüz. O yüzden Türkiye'de sarışın ve beyaz kadınlar daha çok rağbet görüyor, çünkü ender.
Bazı ülkeler ise genlerini bozmak istemiyorlar, görünmeyen bariyerler var ve bir süre onlarla zaman geçirince bu tarz nüansları anlıyorsunuz. Dışarıya pek bu toplum beklentilerini göstermiyorlar.
Velhasıl; Litvanyalıların Türk erkeklerine böyle bir seslenişte bulunduklarına ben rastlamadım açıkçası. Zaten bu Baltık tarafı giant population dediğimiz gayet iri ırk. Erkekleri de gerçekten düzgün ve bakımlı. Ama kadın nüfusunun fazla olduğu ve devletin hem evlenmeye hem çocuk yapmaya teşvikler verdiği, hatta bekarlardan verdiler aldıkları tamamen doğru.
Sadece kahve içerken "Yazar"
◢
|
|
|
|