|
ÖnSezi kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı
|
Bazi mesaj kayiplari yasanmis, onlar geri alinmayacak sanirim.
En son @Beatrice ye attigim 1yanit vardi... sonrasinda siteye ulasamayip, banlisiniz, uyarisinin "sakincali 1bilgi" verdigimden sebep banlandigimi dusundurtmesi hic iyi degildi... Asdf
O gunden beridir siteye pek erisemiyordum... Demek ki cerezleri silmem gerekiyor bu hatayi almamak icin...
Oyleyse dans...
|
Bize çalıştığımız önceki hosting şirketinin vermiş olduğu bilgi; tamamen planlı şekilde donanımsal güncelleme yapıp makineyi yeniden kurmaları gerektiğiydi. Bu yüzden yaklaşık 1 gün çevrimdışı kaldık. Devamındaki yarım gün de yeni kurdukları web sunucunun konfigürasyonu vBulletin 3 ile uyumsuz olduğundan çevrimdışı kaldık. Ardından bizzat ben, yeni sunucuya kurdukları yedeği alıp Güzel Hosting üzerinden @
Beatrice'in almış olduğu yeni hosta kurdum. Yaklaşık 12 saat kadar küçük bir veri kaybı olmuş, dediğim gibi bu da eski hostingden kaynaklanıyor ve cPanel hack girişiminin eski hostinge etki ettiği yönündeki tezimizi güçlendiriyor. Çünkü planlı bir çalışma olsaydı çevrimdışına geçmeden önce en son yedeği oluştururlardı sanırım. Yine de elimizde doğrulanmış bir bilgi olmadığı için bu varsayımı teyit edemediğimizden eşelemiyoruz. Ancak yerel bazda TF erişim kayıtlarında yapmış olduğumuz incelemeler doğrultusunda TrendForum özelinde herhangi bir hack saldırısının bulunmadığını, başarıya ulaşmış bir yetkisiz erişimin söz konusu olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.
Yaklaşık 12 saatlik veri kaybı için üzgünüz. Biz harici olarak firmanın otomatik yedeklemesine güvenmeyip kendi yedeklememizi yapıyoruz zaten, bu konuda da çevrimdışı kaldığımız süreçte @
Beatrice'e bilgi vermiştim. Ama en güncel veritabanı yine eski firmanın kurduğu yedekti. Bu yüzden yeni hosting geçişinde onu baz alarak devam ettik.