Tekil mesaj gösterimi
Alt 17 Mayıs 2026, 00:08   #5
Renommier
Schmiss
Yanıt: Togg Almanya'da ilgi görmedi

Zaman Yolcusu kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Bilmem hatırlar mısınız, COVID döneminde bir süre Türkiye'de bulunmuştum. O dönemde Bursa'ya geçtim, TOGG sürecinin yazılım kısmında bir kaç kritikte de görev aldım. Araç o zamanlar üretimde değildi. Kullanmak da nasip olmadı. O yüzden bu detayı değerlendiremiyorum. Ama yazılım anlamında iyi bir araç.

Kıyas konusuna gelir isek; BYD'de kullandım ikinci Tesla'mı da kullanıyorum. Bence TOGG ile farklı kulvardalar. Zaten Çin devi maliyet stratejisiyle ilerliyor. BYD'nin çoğu modeli pek de sağlam değil, araç kullanırken de güven vermiyor ama maliyet stratejisiyle piyasada güzel satıyor. Çoğu uzak doğu ülkesinde zaten elektrikli araç sektörünü Çin markaları domine etmiş durumdalar ve çok agresif satış yapıyorlar.

Bence TOGG da maliyet stratejisiyle ilerlemeliydi. Şu anki fiyatı yüksek. Piyasadan pay almaya çalışarak giriş yapmaya çalışan bir marka için bu realist bir yaklaşım değil. Diğer anlamda, kendini ispatlaması gereken bir marka.

Tesla ile arada 3K - 5K Eur ile yarışamaz. Teslanın şarj, yazılım ve servis ağı çok çok fazla. Bu tarz durumlarda düşük maliyet stratejisiyle ilerleyip geri kaldığı dezavantajlı durumları avantaja çevirmesi gerekiyordu TOGG markasının. Umarım satış kısmında ilerleyen dönemde daha iyi bir strateji denerler.

Alman devlerinin muazzam konforlu ve verimli elektrikli araçları var ve gerçekten iyiler. Bu detaylara hiç girmiyorum.

Taha, Hakan ve Gülfem?

Alıntı ile Yanıt