Tekil mesaj gösterimi
Alt 16 Haziran 2026, 19:13   #21
Regex
rgxadmn
Ruh HalimMesgul
Yanıt: Teknik Duyurular

Merhaba,

Mevcut vBulletin lisansının desteklememesi nedeniyle TrendForum, yıllardır vBulletin 3.8.7 kullanıyordu. Her ne kadar 3.8.11'de var olan -ve olmayan- çoğu özelliği, iyileştirmeyi ve geliştirmeyi 3.8.7 sürümüne uyumlu hale getirmiş olsam da geçtiğimiz günlerde vBulletin'in lisans panelinden eski sürümleri kaldırmaması da biraz zaten yapmamız gerektiğine inandığımız bu güncellemeyi öne çekmemizin tuzu biberi oldu.

Konumuzu takip eden farklı platformların teknik yöneticileri de olduğundan bilmeyenler için bilgi verelim; artık 3.8.4, 3.8.6, 3.8.7 gibi sürümleri indirebilen ve fakat 3.8.11'i indiremeyen lisanslar tabir-i caizse tedavülden kalktı. Çünkü vBulletin 3.8.11'in altındaki sürümleri tüm lisanslar için downloaddan kaldırdı. Yani 3.8.11 indirebiliyorsanız indirebileceksiniz, 3.8.11 indiremiyorsanız başkaca bir 3.8 sürümünü eski lisanslarınızdan artık indiremeyeceksiniz. Böylelikle lisanslardan 3.8.4, 3.8.6, 3.8.7 indirip forum kurma devri artık bitti. 3.8 kullanmak istiyorsanız ve lisanslı kullanıcı olacaksanız; ya 3.8.11 indirmeyi destekleyen bir lisans alacaksınız ya da bu sevdadan vazgeçeceksiniz.

---

Biz de @Beatrice ile gerekli satın alımları hallettikten sonra forumun 3.8.7 olan sürümünü 3.8.11 olarak güncelledik. Bunun için yeni bir duyuru konusu açmıyorum, çünkü kullanıcı tarafında sizleri çok etkileyen bir fark olmayacak. Eski sürümdeki yapılan core edit geliştirmelerden aklıma gelenlerin hepsini yeni güncellemeye taşıdım an itibarıyla. Eğer yine de "dikkatimi çekti; daha önce şu vardı, şimdi bu yok" dediğiniz özellikler ya da gözünüze çarpan bir şey olursa bana bildirin lütfen. Hemen çözüm üretelim.

Forum zaten yeterince hızlı ve performanslı. Ancak uzun vadede iyiyi en iyiye evriltmek için; tek tek tüm altyapı kodlarına müdahale edip PHP sürümünü de yükselteceğim.

Herkese keyifli forumlar diliyorum.